Βρετανία: Κολοσσιαίο πρόστιμο στην Pfizer για "παιχνίδι" με την τιμή φαρμάκου επιληψίας

Η Βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε κολοσσιαίο πρόστιμο 107 εκ. δολαρίων στην πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων Pfizer για τον ρόλο που έπαιξε στην αύξηση του κόστους κατά 2.600% σε φάρμακο επιληψίας, σύμφωνα με το Reuters.

5847f2c61dc52430568b48f8

H Αρχή ανταγωνισμού και Αγορών επέβαλε επίσης πρόστιμο στην Flynn Pharma 5.2 εκ. λίρες για υπερτιμολόγηση καψουλών phenytoin sodium το 2012.

Η Pfizer εμπορευόταν το φάρμακο με την επονομασία Epanutin αλλά πούλησε τα δικαιώματα το 2012 στην Flynn, που είναι Βρετανική.

Τότε η Flynn μετονόμασε το φάρμακο κάτι που σήμαινε πως δεν υπόκειτο πλέον στους κανόνες τιμολόγησης της Βρετανίας και η τιμή αυξήθηκε.

«Οι βιομηχανίες ηθελημένα εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που προσέφερε η μετονομασία για να αυξήσουν την τιμή για ένα φάρμακο που αφορά πολλές χιλιάδες ασθενείς» δήλωσε ο Philip Marsden, επικεφαλής της Αρχής.

Πρόσθεσε δε πως «Αυτό είναι το υψηλότερο πρόστιμο που η Αρχή έχει καταλογίσει και με αυτό τον τρόπο στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στον κλάδο πως είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

kasselakis genethlia 8

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μεγάλο πάρτι γενεθλίων για τα 36 του χρόνια απόψε (29/03) σε…