Newsroom

Newsroom

Βρετανία: Καταδικάστηκε ο 14χρονος που δολοφόνησε 12χρονο με 70 μαχαιριές και προσπάθησε να τον αποκεφαλίσει

Το σώμα των ενόρκων χρειάστηκε μόλις δύο ώρες για να κρίνει ένοχο τον νεαρό.

AP21095413666869 1

Σε φυλάκιση 17 ετών καταδικάστηκε ο 15χρονος Marcel Grzeszcz, ο οποίος είχε σοκάρει ολόκληρη τη χώρα όταν δολοφόνησε με 70 μαχαιριές τον 12χρονο φίλο του, Roberts Buncis, αφού πρώτα τον οδήγησε στο δάσος. Στη συνέχεια μάλιστα προσπάθησε να τον αποκεφαλίσει.

Ο δολοφόνος ήταν 14 ετών όταν έγινε το περιστατικό, στις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Το όνομα του Grzeszcz δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, ωστόσο αυτό άλλαξε μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το σώμα των ενόρκων χρειάστηκε μόλις δύο ώρες για να κρίνει ένοχο τον νεαρό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να πείσει τον Roberts Buncis να τον ακολουθήσει προσφέροντάς του 50 λίρες για να πάει και να πουλήσει κάνναβη.

Ο δράστης υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι ο Roberts Buncis τού επιτέθηκε πρώτος με μαχαίρι. Ωστόσο, η εισαγγελέας Mary Loram τονισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Roberts Buncis είχε μαχαίρι και ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και σχεδιασμένη.

Από την πλευρά του δικαστής Baker σημείωσε ότι ο δολοφόνος δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια. Επίσης απευθυνόμενος στον δράστη, του είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην αποφυλακιστεί ποτέ.

Πηγή: BBC

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…