Βρετανία: Κακοποιήσεις ανηλίκων σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν στη Βρετανία οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών στα τμήματα υποδομών διαφόρων συλλόγων.

583c6a7e1dc524d4548b4955

Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τη συνέντευξη που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου στον Guardian ο πρώην αμυντικός της Κριου Αλεξάντρα Άντι Γούντγουορντ.

Ο 43χρονος κατονόμασε ως δράστη της κακοποίησής του από την ηλικία των 11 ετών έως τα 15 τον καταδικασθέντα παιδεραστή και πρώην βοηθό προπονητή Μπάρι Μπένελ.

Λίγες ημέρες αργότερα τη δική του κακοποίηση στα χέρια του Μπένελ δημοσιοποίησε και ο 44χρονος Στιβ Γουόλτερς, επίσης πρώην ποδοσφαιριστής του συλλόγου της μεσοδυτικής Αγγλίας.

Συνολικά περισσότεροι από 20 πρώην ποδοσφαιριστές που προπονούνταν στα τμήματα υποδομών διαφόρων συλλόγων τη δεκαετία του ’80 έχουν καταγγείλει έκτοτε κακοποίησή τους από προπονητές τους.

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις υποχρέωσαν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην Αγγλία να ανακοινώσει τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες επετράπησαν αυτές οι επιθέσεις σε βάρος ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ο 62χρονος σήμερα Μπάρι Μπένελ βρέθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του στο Στίβενεϊτζ χωρίς τις αισθήσεις του και ότι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο Μπένελ έχει φυλακιστεί τρεις φορές με κατηγορίες παιδεραστίας, μία εκ των οποίων στις ΗΠΑ. Πέρα από την Κριου Αλεξάντρα, συνδεόταν ως προπονητής νέων με τις Στόουκ Σίτυ και Μάντσεστερ Σίτυ.

Οι σύλλογοι που έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής στις καταγγελίες των πρώην ποδοσφαιριστών περιλαμβάνουν εκτός από τις τρεις προαναφερθείσες τις Νιούκασλ, Μπλάκπουλ και Λιντς.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν δηλώσει ότι κακοποιήθηκαν ως νέοι, είναι ο μία φορά διεθνής με την εθνική Αγγλίας επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτυ Ντέιβιντ Γουάιτ και ο τρεις φορές διεθνής μεσοεπιθετικός των Σίτυ, Τότεναμ και Λίβερπουλ Μαρκ Στιούαρτ. Ο 52χρονος σήμερα Στιούαρτ δήλωσε ότι ίσως και εκατοντάδες παιδιά σε τμήματα υποδομών αγγλικών συλλόγων να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης τη δεκαετία του 1980.

πηγη ΡΙΚ

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…