Βρετανία: Η Μέγκαν Μαρκλ ελπίζει ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, να αναδείξει θέματα δικαιωμάτων των γυναικών

Η Μέγκαν Μαρκλ, η ηθοποιός και αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπήρξε ποτέ καταλληλότερη στιγμή προκειμένου η ίδια να επικεντρωθεί και να αναδείξει το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ ετοιμάζεται να συμμετάσχει ενεργά στο φιλανθρωπικό έργο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

5a9710171dc524f6678b456d

Η 36χρονη Μαρκλ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό της τον Χάρι αλλά και παρουσία του αδελφού του Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον, κατά τη διάρκεια του ετήσιου γκαλά όπου παρουσιάζεται το έργο του Royal Foundation, του φιλανθρωπικού ιδρύματος της βασιλικής οικογένειας.

Μετά τον γάμο της με τον Χάρι, την 19η Μαΐου, η Μέγκαν Μαρκλ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ίδρυμα. Άλλωστε, η ίδια έχει ήδη ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει την καριέρα της ως ηθοποιός και αποσύρεται από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες που έχει αναλάβει έως σήμερα.

Η 36χρονη επισήμανε επιπλέον ότι στοχεύει να κάνει πολύ δυνατό ξεκίνημα στο φιλανθρωπικό της έργο και τα δικαιώματα των γυναικών θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας της.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τόσες πολλές εκστρατείες- όπως η #MeToo και η #TimesUp – δεν υπάρχει καταλληλότερος χρόνος για να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις γυναίκες που νιώθουν δυνατότερες και τους πολίτες που πραγματικά βοηθούν στο να τις στηρίξουμε, περιλαμβανομένων των ανδρών» υπογράμμισε.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός τόνισε επίσης ότι ο στόχος δεν είναι να βρουν «οι γυναίκες τη φωνή τους».

«Οι γυναίκες δεν χρειάζονται να βρουν τη φωνή τους. Έχουν φωνή» σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο φόρουμ του Royal Foundation. «Πρέπει να νιώσουν δυνατές ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και πρέπει να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να τις ακούσει».

Το Royal Foundation ιδρύθηκε το 2009 από τον Ουίλιαμ και τον Χάρι και επικεντρώνεται σε θέματα όπως το να προσφέρει βοήθεια στους νέους, την προστασία της άγριας ζωής, αλλά και τη στήριξη βετεράνων του στρατού.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…