Βρετανία: 600 προσκεκλημένοι στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι κι η αρραβωνιαστικιά του Μέγκαν Μαρκλ έστειλαν τα προσκλητήρια για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους σε 600 τυχερούς καλεσμένους προκειμένου να παραστούν στο γάμο τους την 19η Μαΐου στο εκκλησάκι Σεντ Τζορτζ στα ανάκτορα του Ουίνδσορ, έγινε σήμερα γνωστό από το παλάτι του Κένσινγκτον, αν και προς το παρόν η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις για τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα.

5ab40f4b1dc524ab718b45a5

«Οι προσκλήσεις για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχουν σταλεί εξ ονόματος του… πρίγκιπα της Ουαλίας», του πατέρα του Χάρι και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, διευκρίνισε το παλάτι σε ελτίο Tύπου που εξέδωσε.

Οι 600 προσκεκλημένοι έχουν επίσης κληθεί να παραστούν στη δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ στα ανάκτορα του Ουίνδσορ. Επίσης, θα οργανωθεί και μια άλλη δεξίωση, παρουσία λιγότερων τυχερών, το βράδυ από τον πρίγκιπα Κάρολο στην έπαυλη Φρόγκμορ Χάους, σε απόσταση περίπου 1 χλμ από τα ανάκτορα του Ουίνδσορ. Εκεί, θα δώσουν το παρόν 200 καλεσμένοι, όπως ανέφερε το γραφείο τύπου του πρίγκιπα Χάρι.

Οι προσκλήσεις, που εστάλησαν αυτήν την εβδομάδα, τυπώθηκαν από τον οίκο Barnard & Westwood, με τον οποίο συνεργάζεται η βασίλισσα Ελισάβετ από το 1985, διευκρίνισε το παλάτι. Το κείμενο είναι γραμμένο με μαύρα γράμματα κι έχει τυπωθεί σε λευκό χαρτί.

Οι άνδρες πρέπει να φοράνε «στολή, πρωινό πανωφόρι ή κλασικό κοστούμι» και οι γυναίκες «φόρεμα και καπέλο», επισημαίνεται σχετικά με το dress code.

Όσον αφορά τους καλεσμένους, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και παρατηρητές της βασιλικής οικογένειας αλλά και γραφεία στοιχημάτων επιχειρούν να γεμίσουν τα κενά. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται, ο Καναδός ηθοποιός Πάτρικ Άνταμς, ο συμπρωταγωνιστής της Μαρκλ στην τηλεοπτική σειρά Suits, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον, που αναμένεται να τραγουδήσει στη γαμήλια δεξίωση, οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, η αθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς και το «σκαθάρι» Πολ Μακάρτνεϊ.

Βρετανικές εφημερίδες πιθανολογούν ότι ο Χάρι ενδεχομένως να καλέσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, από τον οποίο πήρε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC τα Χριστούγεννα, όχι όμως τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Κλόντια Τζόσεφ επισήμανε από την πλευρά της ότι ο Χάρι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι που θα είχε πολιτικό αντίκτυπο και να προκαλέσει τη ντροπή της βασίλισσας.

«Ο Χάρι λατρεύει τη γιαγιά του και δεν θα έκανε τίποτα που θα την αναστάτωνε» είπε η συγγραφέας στο Reuters. «Το τελευταίο που θα έκανε θα ήταν να προκαλέσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Επιπλέον, 2.640 άνθρωποι έχουν προσκληθεί στο πάρκο των ανακτόρων του Ουίνδσορ προκειμένου να δουν από κοντά την άφιξη του πρίγκιπα Χάρι, της αρραβωνιαστικιάς του και των εκλεκτών καλεσμένων τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται 1.200 «πολίτες», διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών προφίλ, προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Βρετανίας, 200 μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων, 610 πολίτες και αξιωματούχοι της τοπικής κοινωνίας του Ουίνδσορ, περίπου 100 μαθητές και 530 μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι στο εκκλησάκι του Σεντ Τζορτζ. Μόλις ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή, στις 13.00 ο 33χρονος Χάρι και η 36χρονη Μέγκαν θα διασχίσουν την πόλη με άμαξα.

Φωτογραφία: Royal.UK

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…