Newsroom

Newsroom

Βρέθηκε μούμια που μοιάζει στον Βαν Γκογκ

Επιστήμονες εντόπισαν μούμια που μοιάζει στον ζωγράφο Βίνσετ Βαν Γκογκ, στην πόλη Κουίντο της Ισπανίας. Σύμφωνα με το Discovery News, η συγκεκριμένη μούμια, βρέθηκε μαζί με άλλες 34 -συνολικά 11 ενήλικες και 24 παιδιά- κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη.

574c86b81dc52448238b4679

Οι μούμιες εντοπίστηκαν το 2011, ωστόσο, εικόνες και πληροφορίες αναφορικά με τις εργασίες στο ναό που βρίσκονται σε εξέλιξη, είδαν τις τελευταίες ημέρες το «φως» της δημοσιότητας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μουμιοποίηση έγινε με φυσικό τρόπο, χάρη στο ξηρό έδαφος στο οποίο ενταφιάστηκαν και θεωρούν ότι πρόκειται για ανθρώπους που έζησαν από τα τέλη του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Μάλιστα, από τα ρούχα που φορούν προκύπτει ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς ήταν μοναχοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο άντρας που μοιάζει στον Βαν Γκογκ πέθανε, ενώ διένυε την τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Για την ώρα το «μυστήριο» αναμένεται να λύσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, καθώς δείγματα από τις μούμιες έχουν σταλεί σε πολλά ερευνητικά κέντρα στην Ιταλία, την Νότιο Κορέα, τη Βραζιλία και τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν από κάποια επιδημία αφού τον 18ο αιώνα η ευλογιά, ο κίτρινος πυρετός και η χολέρα είχαν αφανίσει ολόκληρα χωριά.

Οι ταυτότητες των νεκρών στην Ισπανία και φυσικά του «Βαν Γκογκ» ίσως αποκαλυφθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.