ΑΚ

Αγγελική Καμπούρη

Βρε πώς καταντήσαμε που μητσοτακίσαμε…

Πιο λίγος πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα, ούτε πιο θλιβερός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε πιο διεφθαρμένα μητσοταϊσμένα ΜΜΕ, ούτε πιο αναίσχυντοι νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργοί, ούτε πιο ψεύτες, ούτε πιο αγύρτες, ούτε πιο άχρηστοι γενικά πολιτικοί.

mitsotakis1

Τζαμί η Αγιά Σοφιά. Τζαμί η Μονή της Χώρας. Τουρκικά πλοία ερευνούν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κάνουν γυμνάσια σε ελληνικά νερά. Τουρκικά αεροπλάνα πάνω από ελληνικά νησιά. Αμφισβήτηση ελληνικών νησιών. Συζητήσιμη η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και πολλά άλλα.

Επιπλέον, να θερίζει ο κορονοϊός, να καταστρέφονται τεράστιες εκτάσεις από φυσικά και όχι μόνο φαινόμενα, να πεθαίνουν άνθρωποι, να φτωχαίνουμε οικονομικά και ηθικά και να πέφτει σε συνεχή ανυποληψία η χώρα.

Όσο για τον τουρισμό, μιλάμε πια μόνο σε παρελθοντικό χρόνο…

Πώς αντιδρά η επίσημη Ελλάδα; 

Από τη μια παραλία στην άλλη ο πρωθυπουργός! Αόριστη η υπόλοιπη «πατριωτική» κυβέρνηση! Ρίψη ευθυνών στους πολίτες (πρώτα ευθυνόμασταν γιατί «μαζί τα φάγαμε» και τώρα γιατί αυτομολυνόμαστε). Καμιά ανάληψη ευθύνης για την τραγική πραγματικότητα από έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης και… «για όλα τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»…!

Από δηλώσεις, όμως, δεν τους φτάνει κανένας: 

– Η ΠτΔ μας ενημέρωσε ότι ο Ερντογάν έκανε τζαμί και τη Μονή της Χώρας και ότι μας προκαλεί! (Σκεφθείτε να μη μας είχε ενημερώσει…)

– Ο ΥπΕξ δηλώνει βαρύγδουπα και καθημερινά, ότι οι ενέργειες του Ερντογάν είναι παράνομες! (Σωωώπα!)

– Η ΕΕ δηλώνει πως έχει ενημερωθεί και θα ψηφίσει μέτρα εν ευθέτω χρόνω, εάν συνεχίσει τις «αταξίες» η Τουρκία! (Τόσο υποστηρικτική θέση δε θα μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο με «υπερπατριωτική» ελληνική κυβέρνηση και πρωθυπουργό που μιλάει… καλά αγγλικά!)

Αν και είμαι εντελώς αντίθετη ιδεολογικά από τη ΝΔ, πρέπει να παραδεχθώ πως υπήρχαν και μερικοί πολιτικοί της ηθικοί και αξιόλογοι. Όταν, ωστόσο, βλέπω τους σημερινούς της εκπροσώπους, άβουλους ή/και διεφθαρμένους ή/και χυδαίους, αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πια ίχνος αξιοπιστίας στη δεξιά, αρχής γενομένης από τον ίδιο τον πρόεδρό της και τους στενούς του συνεργάτες. Ο μητσοτακισμός, ο νεποτισμός και η ευνοιοκρατία πρωταγωνιστούν στο σημερινό κυβερνητικό τσίρκο.

Πιο λίγος πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα, ούτε πιο θλιβερός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε πιο  διεφθαρμένα μητσοταϊσμένα ΜΜΕ, ούτε πιο αναίσχυντοι νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργοί, ούτε πιο ψεύτες, ούτε πιο αγύρτες, ούτε πιο άχρηστοι γενικά πολιτικοί.

Βρε πώς καταντήσαμε… Στη χώρα που γέννησε αριστείες και δημοκρατία, να υπάρχει ένδεια και των δύο από την ίδια την κυβέρνησή της.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μηνύσεις μετά τις αντιδράσεις για το pole dancing στα ανάκτορα της Κέρκυρας: Τι απαντά το υπουργείο πολιτισμού

pole

Μηνύσεις μετά τις αντιδράσεις για το pole dancing στα ανάκτορα της Κέρκυρας: Τι απαντά το υπουργείο πολιτισμού

Κανείς δεν ήξερε κανείς δεν άκουσε για το pole dancing στο κέντρο της Κέρκυρας με…

Διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων με φόντο την Ακρόπολη: Αντιδράσεις για τη χρήση μνημείων

Ακρόπολη

Διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων με φόντο την Ακρόπολη: Αντιδράσεις για τη χρήση μνημείων

Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό για την αυξανόμενη εμπορική εκμετάλλευση αρχαιολογικών χώρων

Αχιλλέας Θεοφίλου: Τα τρυφερά λόγια της Χάρις Αλεξίου στην κηδεία του μουσικού παραγωγού

Αχιλλέας Θεοφίλου

Αχιλλέας Θεοφίλου: Τα τρυφερά λόγια της Χάρις Αλεξίου στην κηδεία του μουσικού παραγωγού

Η μεγάλη ερμηνεύτρια και πρώην σύζυγός του, Χάρις Αλεξίου, φανερά συγκινημένη, απηύθυνε το δικό της…

Λυκαβηττός: Βρέθηκαν μπουκάλια με οινόπνευμα και αναπτήρες κοντά στα δέντρα – Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα

Καταγραφή 42

Λυκαβηττός: Βρέθηκαν μπουκάλια με οινόπνευμα και αναπτήρες κοντά στα δέντρα – Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα

Υπήρχαν κρυμμένα δίπλα στα χόρτα και βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού.

Η απάντηση Καινούργιου στην Κλαυδία: «Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε ό,τι γίνεται στη Γάζα»

kainourgiou

Η απάντηση Καινούργιου στην Κλαυδία: «Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε ό,τι γίνεται στη Γάζα»

Η παρουσιάστρια προσπέρασε τις διαφωνίες στο πάνελ και πήρε θέση για την κατάσταση στη Γάζα