ΑΚ

Αγγελική Καμπούρη

Βρε πώς καταντήσαμε που μητσοτακίσαμε…

Πιο λίγος πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα, ούτε πιο θλιβερός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε πιο διεφθαρμένα μητσοταϊσμένα ΜΜΕ, ούτε πιο αναίσχυντοι νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργοί, ούτε πιο ψεύτες, ούτε πιο αγύρτες, ούτε πιο άχρηστοι γενικά πολιτικοί.

mitsotakis1

Τζαμί η Αγιά Σοφιά. Τζαμί η Μονή της Χώρας. Τουρκικά πλοία ερευνούν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κάνουν γυμνάσια σε ελληνικά νερά. Τουρκικά αεροπλάνα πάνω από ελληνικά νησιά. Αμφισβήτηση ελληνικών νησιών. Συζητήσιμη η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και πολλά άλλα.

Επιπλέον, να θερίζει ο κορονοϊός, να καταστρέφονται τεράστιες εκτάσεις από φυσικά και όχι μόνο φαινόμενα, να πεθαίνουν άνθρωποι, να φτωχαίνουμε οικονομικά και ηθικά και να πέφτει σε συνεχή ανυποληψία η χώρα.

Όσο για τον τουρισμό, μιλάμε πια μόνο σε παρελθοντικό χρόνο…

Πώς αντιδρά η επίσημη Ελλάδα; 

Από τη μια παραλία στην άλλη ο πρωθυπουργός! Αόριστη η υπόλοιπη «πατριωτική» κυβέρνηση! Ρίψη ευθυνών στους πολίτες (πρώτα ευθυνόμασταν γιατί «μαζί τα φάγαμε» και τώρα γιατί αυτομολυνόμαστε). Καμιά ανάληψη ευθύνης για την τραγική πραγματικότητα από έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης και… «για όλα τους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»…!

Από δηλώσεις, όμως, δεν τους φτάνει κανένας: 

– Η ΠτΔ μας ενημέρωσε ότι ο Ερντογάν έκανε τζαμί και τη Μονή της Χώρας και ότι μας προκαλεί! (Σκεφθείτε να μη μας είχε ενημερώσει…)

– Ο ΥπΕξ δηλώνει βαρύγδουπα και καθημερινά, ότι οι ενέργειες του Ερντογάν είναι παράνομες! (Σωωώπα!)

– Η ΕΕ δηλώνει πως έχει ενημερωθεί και θα ψηφίσει μέτρα εν ευθέτω χρόνω, εάν συνεχίσει τις «αταξίες» η Τουρκία! (Τόσο υποστηρικτική θέση δε θα μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο με «υπερπατριωτική» ελληνική κυβέρνηση και πρωθυπουργό που μιλάει… καλά αγγλικά!)

Αν και είμαι εντελώς αντίθετη ιδεολογικά από τη ΝΔ, πρέπει να παραδεχθώ πως υπήρχαν και μερικοί πολιτικοί της ηθικοί και αξιόλογοι. Όταν, ωστόσο, βλέπω τους σημερινούς της εκπροσώπους, άβουλους ή/και διεφθαρμένους ή/και χυδαίους, αναρωτιέμαι εάν υπάρχει πια ίχνος αξιοπιστίας στη δεξιά, αρχής γενομένης από τον ίδιο τον πρόεδρό της και τους στενούς του συνεργάτες. Ο μητσοτακισμός, ο νεποτισμός και η ευνοιοκρατία πρωταγωνιστούν στο σημερινό κυβερνητικό τσίρκο.

Πιο λίγος πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα, ούτε πιο θλιβερός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε πιο  διεφθαρμένα μητσοταϊσμένα ΜΜΕ, ούτε πιο αναίσχυντοι νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργοί, ούτε πιο ψεύτες, ούτε πιο αγύρτες, ούτε πιο άχρηστοι γενικά πολιτικοί.

Βρε πώς καταντήσαμε… Στη χώρα που γέννησε αριστείες και δημοκρατία, να υπάρχει ένδεια και των δύο από την ίδια την κυβέρνησή της.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…