Βραζιλία: Ο υπ. Εξωτερικών του Μπολσονάρο πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι μια «μαρξιστική απάτη»

Ο υπουργός εξωτερικών που επέλεξε για τη νέα του κυβέρνηση ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο, πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι  μέρος μιας πολιτιστικής συνομωσίας των μαρξιστών για να καταστρέψουν τις δυτικές οικονομίες και να προμοτάρουν την ανάπτυξη της Κίνας.

bolsonaro ernesto araujo 1

Ο Ερνέστο Αραούχο -ένας άσημος μέχρι πρότινος αξιωματούχος- θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών του πιο μεγάλου κράτους της Λατινικής Αμερικής στο οποίο εκτείνεται ο μεγαλύτερος “πνεύμονας” οξυγόνου του κόσμου. To τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η ανακοίνωση του Μπολσονάρο για την νέα ιδιότητα του Αραούχο προκάλεσε ανατριχίλα και αποτροπιασμό στους οικολόγους όλου του κόσμου.

Η Βραζιλία άλλωστε ήταν η χώρα στην οποία έλαβε χώρα το 1992 η πρώτη διάσκεψη συζήτησης για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την εκπομπή ρύπων που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα της Γης.

Οι μέχρι τώρα διπλωμάτες της Βραζιλίας έχουν παίξει επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών, στα θέματα του περιβάλλοντος, ειδικά στην πρόσφατη συμφωνία των Παρισίων το 2015.

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση Μπολσονάρο αναλάβει τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο του 2019 , το υπουργείο που διαχειρίζεται όλη τη διπλωματική δουλειά για την περιβαλλοντική πολιτική θα περάσει στα χέρια ενός, σχεδόν, παράφρονα που πιστεύει πως οι κομμουνιστές έχουν εφεύρει τη συνωμοσία της κλιματικής αλλαγής.

Στο blog που διατηρεί ο Αραούχο, γράφει επίσης πως «το κεντροαριστερό Εργατικό κόμμα στη Βραζιλία έχει ποινικοποιήσει το ετεροφυλικό σεξ γιατί κάθε παιδί που θα έρχεται στον κόσμο αυξάνει τις εκπομπές ρύπων»

Το δάσος του Αμαζονίου κινδυνεύει πραγματικά πλέον.

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…