Βραζιλία: Απολογείται ενώπιον της Γερουσίας η Ντίλμα Ρούσεφ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύκροτη δίκη της Ντίλμα Ρούσεφ στην Βραζιλία. Η εκλεγμένη πρόεδρος, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της οριστικής καθαίρεσης, απολογείται ενώπιον της Γερουσίας.

573458a31dc5245b4e8b4a5e 3

Η Ρούσεφ θα έχει τριάντα λεπτά στην διάθεσή της για να αντικρούσει τις κατηγορίες της παραποίησης του δημοσίου ελλείμματος πριν τις εκλογές του 2014.

Στην απολογία της, όπως σημειώνει το περιβάλλον της, αναμένεται να κάνει έκκληση προς τους αναποφάσιστους Γερουσιαστές «να σεβαστούν την δημοκρατία και να σταματήσουν ένα εν εξελίξει πραξικόπημα».

Παράλληλα, θα κάνει μια αναδρομή στους αγώνες της για την Δημοκρατία, από την εποχή της σύλληψής της από το δικτατορικό καθεστώς μέχρι την εκλογή της στον προεδρικό θώκο.

Σύμφωνα με το euronews η πολύκροτη δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη, με την ψηφοφορία των 81 γερουσιαστών.

Όπως όλα δείχνουν, η Ρούσεφ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη μόλις 18 μελών της Γερουσίας από τους 28 που χρειάζεται για να αποφύγει την καθαίρεση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, υπάρχουν 10 αναποφάσιστοι Γερουσιαστές, ενώ 53 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αποπομπής.

Για την καθαίρεση απαιτείται πλειοψηφία 2/3.

Αν κριθεί ένοχη, στη θέση της για το υπόλοιπο της θητείας της, μέχρι το 2018, θα ορκιστεί ο υπηρεσιακός πρόεδρος Μισέλ Τέμερ.

Ο άλλοτε αντιπρόεδρος και στενός σύμμαχος της Ρούσεφ, που θεωρείται εκλεκτός των αγορών, ανέλαβε την προεδρία στα μέσα Μαΐου, όταν η Κάτω Βουλή αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη της Ρούσεφ.

Η Ντίλμα Ρούσεφ αρνείται τις κατηγορίες και τις αποδίδει σε συνωμοσία των αντιπάλων της, που επιθυμούν να βάλουν τέλος στην 13χρονη κυριαρχία του αριστερού κόμματος των Εργατών.

Η δημοφιλία της βρίσκεται στο ναδίρ λόγω σειράς σκανδάλων, με κορυφαίο αυτό της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras.

Η διαδικασία της καθαίρεσης διαρκεί εδώ και εννιά μήνες και έχει παραλύσει την πολιτική ζωή της χώρας.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς