«Βράζει» το Netflix: Ποια εκπομπή εξόργισε τους εργαζόμενους και βγήκαν στον δρόμο

Το ζήτημα για μια ακόμη φορά έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε σχέση με τον ομοφοβικό / τρανσφοβικό λόγο, αλλά και το αν θα αποτελούσε λογοκρισία το να μη μεταδοθεί τελικά η παράσταση λόγω των αναφορών του κωμικού.

NewsRoom 21/10/2021 | 17:37

Κυριάρχησε χθες στο αμερικανικό twitter το hashtag #NetflixWalkOut, με το οποίο χιλιάδες χρήστες εξέφρασαν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της Netflix που βρήκαν το θάρρος να βγουν στον δρόμο κατά της εταιρείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τρανσφοβικά σχόλια που θεωρούν ότι ακούγονται στο special του κωμικού Dave Chappelle.

Επικριτές εντός και εκτός της εταιρείας έχουν τονίσει ότι η παράσταση του Chappelle, «The Closer», προωθεί το μίσος και τα στερεότυπα κατά των τρανς. Η διαμαρτυρία έφερε την εταιρεία απευθείας στο επίκεντρο ευρύτερων συζητήσεων σχετικά με την τρανσφοβία, την ελευθερία του λόγου και τον ακτιβισμό των εργαζομένων.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, εργαζόμενοι της πλατφόρμας βγήκαν έξω από το 13όροφο κτήριο όπου στεγάζεται η εταιρεία, με σκοπό να συμμετάσχουν σε διαδήλωση πολιτών κατά των τρανσφοβικών σχολίων του Chappelle και της απόφασης της εταιρείας να προσθέσει την παράσταση στο περιεχόμενο που προσφέρει.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Οι Τρανς ζωές έχουν αξία» και «Ομάδα Τρανς».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος περιεχομένου του Netflix Ted Sarandos είπε σε δηλώσεις που έκανε πριν βγουν από το κτήριο οι εργαζόμενοι, ότι «τα θαλάσσωσα», αναφερόμενος στον τρόπο που τους μίλησε για το σόου του Chappelle, «The Closer».

Νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την απόφαση να μεταδοθεί η παράσταση, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του Dave Chappelle δεν ξεπερνούσε τα όρια της πρόκλησης σε βία.

Το ζήτημα για μια ακόμη φορά έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε σχέση με τον ομοφοβικό/τρανσφοβικό λόγο, αλλά και το αν θα αποτελούσε λογοκρισία το να μη μεταδοθεί τελικά η παράσταση λόγω των αναφορών του κωμικού.