Newsroom

Newsroom

«Bράζει» η χώρα: Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο για τα Τέμπη την Κυριακή

Μετά τις ιστορικές απεργιακές διαδηλώσεις της Τετάρτης 8/3, το ποτάμι της οργής αναμένεται να κατακλύσει και πάλι την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

230308150526 TEMPH ATHENS DIADHLOSH01

Σε κλιμάκωση των κινητοποίησεων για το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, προχωρούν και σήμερα σωματεία, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα έχει γίνει γνωστό ότι στην Αθήνα το κάλεσμα συνδικάτων είναι για την Κυριακή 12/3 στις 12:00, στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή: «Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής καλεί και η ΑΔΕΔΥ. «Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», σχολιάζεται στην ανακοίνωσή της.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της.

Οι κινητοποιήσεις της Κυριακή στις υπόλοιπες πόλεις

-Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

-Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας

-Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας

-Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία

-Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας

-Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία

-Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς