Newsroom

Newsroom

Μπράβο στην Ελίνα Χατζηδημητρίου για το απόλυτο «10» – Κρίμα για τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις

«Δεν ασχολήθηκε ποτέ με καταλήψεις» - Μεγάλο κρίμα για τις προκαταλήψεις της νεαρής φοιτήτριας που κόντρα στο αφήγημα της Νίκης Κεραμέως απέδειξε ότι οι φοιτητές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι εγκληματίες.

Screenshot 1 13

Στο πλαίσιο μιας κοινωνικής και πολιτικής συνθήκης όπου η ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας και της Νίκης Κεραμέως υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια, και ως εκ τούτου, και κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που σπουδάζει σε αυτά, η Ελίνα Χατζηδημητρίου απέδειξε περίτρανα ότι η αριστεία «ζει και βασιλεύει».

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Ελίνα Χατζηδημητρίου κατάφερε να αποφοιτήσει  πετυχαίνοντας το πρώτο απόλυτο «10» στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το πρώτο από Ιδρύσεως Σχολής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, η Ελίνα Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στους προσωπικούς της στόχους λέγοντας πως: «δεν θα ήθελα να συνεχίσω τη ζωή μου μόνιμα στο εξωτερικό, θα ήθελα να πάω για ένα διάστημα, π.χ. για πέντε χρόνια, για να κάνω διδακτορικό, να αποκτήσω κάποια εμπειρία, και διδακτική, και μετά θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου».

Η ίδια μάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι δεν περίμενε να φθάσει σε τέτοιο επίπεδο αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν ο στόχος της.

Ελίνα Χατζηδημητρίου: «Δεν ασχολήθηκε ποτέ με καταλήψεις»

Όμως, η αριστούχα φοιτήτρια δεν κατάφερε να μείνει μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις που σκοπίμως επιβάλλονται από τους νεοφιλελεύθερους με σκοπό την υποτίμηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και την προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Παρότι η Ελίνα Χατζηδημητρίου αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα αριστείας που αναιρεί στο πυρήνα τους τις ισοπεδωτικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, η ίδια δήλωσε ότι: «Δεν ασχολήθηκα ποτέ με καταλήψεις, κινητοποιήσεις και δραστηριότητες εκτός των σπουδών μου και δε θα με ενοχλούσε η παρουσία αστυνομίας, αν κάνει τη δουλειά της».

Η οργανωμένη δράση των φοιτητών και των φοιτητριών απέναντι σε νεοφιλελεύθερα νομοσχέδια που έρχονται να αναιρέσουν τις συνθήκες σπουδών που επιτρέπουν να «γεννηθούν» αιρστούχοι όπως η Ελίνα, έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως αιτία παρακμής των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Όμως η αριστεία είναι συνυφασμένη με το δημόσιο χαρακτήρα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η απουσία αυτού θα οριοθετούσε τη δυνατότητα σε κάθε νέο φοιτητή να γίνει άριστος όπως η Ελίνα.

Θέλουμε περισσότερους σαν την Ελίνα. Για να γίνει αυτό, ας μείνουμε μακριά από τις προκαταλήψεις της αριστούχας φοιτήτριας.

 

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…