Βραχυκύκλωσε ο Βελόπουλος όταν άκουσε το όνομα του Αντετοκούνμπο (video)

Πήγε για Πετρούνια και του βγήκε Αντετοκούνμπο...

Αντώνης Ρηγόπουλος 17/10/2019 | 12:00

Μια «εναλλακτική» πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας προσπάθησε να κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, όμως δε του βγήκε όπως ήθελε.

Σε μια προσπάθεια να ρίξει ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποφάσισε να μπει... δυναμικά στη συζήτηση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη, το οποίο τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι ενδέχεται να προταθεί.

«Επειδή ακούγονται ονόματα, Δαμανάκη και τα λοιπά, αυτά ξεχάστε τα από μας», ξεκαθάρισε με το γνωστό του ύφος.

Μέχρι εδώ καλά... Όταν όμως του ζητήθηκε να κάνει ο ίδιος μια πρόταση, έκανε την επανεμφάνισή του ο πολιτικός του σουρεαλισμός.

«Σήμερα το πρωί είδα ένα νέο παιδάκι με ελληνική ψυχή που βγήκε στο αεροδρόμιο με τραυματισμό 12-13 μηνών, που το ξέρει όλος ο κόσμος», δήλωσε αναφερόμενος στον μεγάλο αθλητή των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια. 

«Γιατί να μη βάλω ένα νέο παιδί, όχι τον Πετρούνια συγκεκριμένα, που διέπρεψε παγκοσμίως;», εξήγησε, όμως η διευκρίνηση δεν κράτησε για πολύ.

«Πείτε μας ποιος συγκεκριμένα», τον πίεσαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, για να επανέλθει: «Σας είπα Πετρούνιας, δεν κατάλαβα!»

Η μόνη του αμφιβολία ήταν το αν θα θέλει ο ίδιος «επειδή είναι ενεργός ο άνθρωπος, δε ξέρω αν θέλει να κατέβει, μην τον κάψω τον άνθρωπο».

Στη ρητορική του ερώτηση «γιατί να μη βάλω ένα νέο παιδί» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απαντά το ίδιο το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, το άρθρο 31 του Συντάγματος αναφέρει σχετικά με τα προσόντα εκλογιμότητας του ΠτΔ: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος είναι Έλληνας πολίτης πριν από πέντε τουλάχιστον έτη, έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν».

Link για το Σύνταγμα της Ελλάδας εδώ, σε περίπτωση που δεν το βρίσκει ο κ. Βελόπουλος.

(το επίμαχο απόσπασμα μετά το 15.20 του βίντεο)

Το βραχυκύκλωμα 

Ωστόσο, ο σουρεαλισμός δεν τελείωσε εδώ. Στην εύστοχη και ολίγον προβοκατόρικη επισήμανση των συνεργατών της εκπομπής ότι με την ίδια λογική(;) θα μπορούσε να προταθεί και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που επίσης είναι νέος έλληνας αθλητής που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τα βρήκε κάπως σκούρα.

«Τι εννοείτε;», αναρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος συνειδητοποιώντας μάλλον ότι τώρα πρέπει να βρει τρόπο να το «σώσει» απορρίπτοντας τον Αντετοκούνμπο, αλλά να μη φανεί και (πολύ) ρατσιστής...

«Παιδιά δεν έχει την ελληνική σημαία εδώ, ο Πετρούνιας έχει την ελληνική σημαία», εξηγεί δείχνοντας το στήθος του.

Μόνο που... Πάνω στον πανικό του ξέχασε προφανώς ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν ελάχιστους μήνες έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντομπάσκετ στην Κίνα ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της διοργάνωσης.

Έτσι για την ιστορία...

Κάπου εκεί, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατάλαβε ότι η συζήτηση δεν έχει πάει όπως την προγραμμάτιζε, οπότε το τροπάρι άλλαξε αυτόματα: «Υπάρχουν παγκόσμιοι έλληνες επιστήμονες, πασίγνωστοι. [παρεμβάλλεται σωτήρια παρέμβαση δημοσιογράφων] Δε θέλω τη Δαμανάκη ρε παιδιά!», εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πάντως μπορεί να μείνει ήσυχος ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κλείσει τα 40 οπότε δεν πάει για Πρόεδρος. 

Τουλάχιστον όχι ακόμα...