Βραχιόλια κινδύνου για τους ηλικιωμένους των Φαρσάλων

Βραχιόλια με κουμπί έκτακτης ανάγκης θα φορέσουν πενήντα ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους στον Δήμο Φαρσάλων, τα οποία θα τους παρέχουν την ασφάλεια της άμεσης ανταπόκρισης, σε καταστάσεις κινδύνου 24 ώρες το 24ωρο.

ilikiomenoi

Θα τα φορούν στον καρπό τους και θα τα χρησιμοποιήσουν όταν προκύπτει έκτακτη ανάγκη που αφορά είτε σε θέμα υγείας τους είτε σε θέμα ασφάλειάς τους (διάρρηξη, απειλή… κ.α.), ώστε την ίδια στιγμή που θα καλούν βοήθεια, να ανταποκρίνεται ο ανάλογος φορέας (Κέντρο Υγείας, Αστυνομία, ΕΚΑΒ κ.α.) ή το ανάλογο άτομο (συγγενείς, φροντιστές, γείτονες κ.α.), που θα τους βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

Στα βραχιόλια θα υπάρχει ενσωματωμένο GPS -σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης- με το οποίο θα εντοπίζεται και η θέση του ατόμου που το φορά και καλεί σε βοήθεια.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των μοναχικών ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που θα εφαρμόσει άμεσα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ.), με στόχο να λειτουργήσει πιλοτικά σε πενήντα άτομα για αρχή, και ακολούθως να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. κ. Κική Παναγιωτοπούλου, τόνισε ότι οι πενήντα πρώτοι, θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων υψηλού κινδύνου. Θα ακολουθήσουν οι συνδέσεις έκτακτης ανάγκης με συσκευές που μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ειδικά μικρές σε μέγεθος, σε σχήμα βραχιολιού, με κουμπί έκτακτης κλήσης SOS και τράκερ εντοπισμού ή δίγραμμου κινητού.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχονται υπηρεσίες τηλεφροντίδας όπου μέσα από ειδικές συσκευές (με χρήση της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων – GSM) θα μπορούν άμεσα να ειδοποιήσουν (alert button) για κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή να μιλήσουν άμεσα (μέσω κινητής τηλεφωνίας από τις ειδικές συσκευές που θα φορεθούν στο χέρι σαν ρολόγια), με το ιατρικό συντονιστικό κέντρο που έχει οριστεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Η παροχή είναι δωρεάν και το κόστος της θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Φαρσάλων.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Κική Παναγιωτοπούλου στα τηλέφωνα 6932-258121 και 24913-50161, 24913-50166.

Πηγή: eleftheria.gr

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…