Newsroom

Newsroom

Βραβεύτηκε προσφυγόπουλο-θαύμα που μιλάει έξι γλώσσες και κάνει τον διερμηνέα στον Ελαιώνα

Στον 13χρονο Μοχάμεντ Μοχάμεντ που έχει δίψα για μάθηση, ομιλεί 6 γλώσσες και προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του σε διερμηνεία στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα - όπου και διαμένει με την οικογένειά του- απονεμήθηκε φέτος το βραβείο UNICEF 2016 «Λάμπρος Κανελλόπουλος»!

583360a31dc524b44d8b460b

Η βράβευση του μικρού προσφυγόπουλου έγινε κατά τη διάρκεια ειδική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου. Εκεί βραβεύτηκαν επίσης μαθητές και σχολεία, από τη Ρόδο ως το Καρπενήσι και από τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη ως το Ηράκλειο, που αρίστευσαν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα παιδιά εκφράστηκαν και αποτύπωσαν τις πρωτότυπες ιδέες και τα συναισθήματά τους και δημιούργησαν αφίσες, παραμύθια, βιβλία, και εφημερίδες για να μας μεταδώσουν το δικό τους αυθεντικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ένα μήνυμα ελπίδας να γίνουν πράξη τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Βραβεύτηκαν ακόμη προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού. Το Βραβείο UNICEF 2016 απονεμήθηκε στο Λευτέρη Πετρούνια για το ήθος και την προαγωγή του Ευ Αγωνίζεσθαι και του Ολυμπιακού ιδεώδους αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Το Ειδικό Βραβείο «Νίκος Αναλυτής» απονεμήθηκε στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ψαρής Φοράδας Ηρακλείου Κρήτης, Τάξη Δ΄ από την Αλεξάνδρα Πάλλη, Γραμματέα Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Παρών στην εκδήλωση και αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού με τους δημοφιλείς ποδοσφαιριστές Ελαμπντελαουί κ Ελιουνούσι που έδωσαν και βραβεία στα παιδιά γεμίζοντάς τα χαρά.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…