Βραβείο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητάει ο Άδωνης για την πώληση του Ντυνάν

«Αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, με περισσό θράσος, ο πρώην υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής για την Υγεία.

αδονισ

Ενώ στο πόρισμα, που ξεπερνά κατά πολύ τις 100 σελίδες, γίνεται αναλυτική αναφορά στον ρόλο που έπαιξαν οι υπουργοί Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» για τις ευθύνες που φέρει ως υπουργός Υγείας της επίμαχης περιόδου. Μάλιστα, όχι μόνο δεν δίνει πειστικές εξηγήσεις για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά παρουσιάζει τον εαυτό του ως «σωτήρα» της δημόσιας Υγείας, καθώς, κατά τα λεγόμενά του πρόκειται για μια «επιτυχημένη πώληση» που αξίζει και… βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πόρισμα, όπου γίνεται συγκεκριμένη μνεία στον Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως απαιτείται διερεύνηση της αναγκαστικής εκποίησης του νοσοκομείου  με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ αποτελεί περιουσία η οποία, βάση προηγούμενης απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, απαγορεύεται να εκποιηθεί και αποτελεί περιουσία κοινωφελούς σκοπού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης,  ο οποίος είχε υποχρέωση να προστατέψει αυτή την περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού, αντί να καυχιέται για το ξεπούλημά της, ζήτησε να του αποδοθούν τα εύσημα, σημειώνοντας:

«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ».

«Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, η κυνικότητα και η αναλγησία με την οποία ο κ. Γεωργιάδης αντιμετωπίζει το καθετί «δημόσιο», δεν θα ‘πρεπε να προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστή, άλλωστε, η «αδυναμία» του στις νεοφιλελεύθερες ιδιωτικοποιήσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν τις καταβολές τους σε ανελεύθερα καθεστώτα, όπως για παράδειγμα αυτές που υιοθετήθηκαν από «τα παιδιά του Σικάγο» στη Λατινική Αμερική. Ας θυμηθούμε την ιδιαίτερη «προτίμηση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Χιλή του Πινοσέτ και το ασφαλιστικό σύστημα που εφαρμόστηκε με το «Δόγμα του Σοκ» αφήνοντας πίσω τους φτώχεια, θανάτους, ανεργία.   

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

puppy 1047521 1280

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

«Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν…

Kατάληψη Νομικής για την Παλαιστίνη: Αναβολή της δίκης των 28 για τις 13 Μαρτίου 2025 (Video)

Point Blur May282024 1336361

Kατάληψη Νομικής για την Παλαιστίνη: Αναβολή της δίκης των 28 για τις 13 Μαρτίου 2025 (Video)

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί από πρωτοβουλία φοιτητών και συλλογικοτήτων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον…

Αδιανόητη οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένας και μετά ήρθαν κι άλλοι και με χτυπούσαν, θα με σκότωναν» (video)

Θεσσαλονίκη 1

Αδιανόητη οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη: «Ήταν ένας και μετά ήρθαν κι άλλοι και με χτυπούσαν, θα με σκότωναν» (video)

Η επίθεση οφείλεται σε ένα αστείο που έκανε με φίλο του με αφορμή τον τελικό…

Φρανκφούρτη: 17χρονος στραγγάλισε 28χρονη όταν γέλασε κατά τη διάρκεια του σεξ – Κατέγραψε σε βίντεο την δολοφονία της

f5344ebbe539ef416cc24b2cb7e78dee

Φρανκφούρτη: 17χρονος στραγγάλισε 28χρονη όταν γέλασε κατά τη διάρκεια του σεξ – Κατέγραψε σε βίντεο την δολοφονία της

Στρέφοντας την κάμερα στο άψυχο σώμα της Μπλάνκα άρχισε να καυχιέται για το «κατόρθωμά» του,…