Βραβείο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητάει ο Άδωνης για την πώληση του Ντυνάν

«Αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, με περισσό θράσος, ο πρώην υπουργός Υγείας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής για την Υγεία.

αδονισ

Ενώ στο πόρισμα, που ξεπερνά κατά πολύ τις 100 σελίδες, γίνεται αναλυτική αναφορά στον ρόλο που έπαιξαν οι υπουργοί Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» για τις ευθύνες που φέρει ως υπουργός Υγείας της επίμαχης περιόδου. Μάλιστα, όχι μόνο δεν δίνει πειστικές εξηγήσεις για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά παρουσιάζει τον εαυτό του ως «σωτήρα» της δημόσιας Υγείας, καθώς, κατά τα λεγόμενά του πρόκειται για μια «επιτυχημένη πώληση» που αξίζει και… βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο πόρισμα, όπου γίνεται συγκεκριμένη μνεία στον Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως απαιτείται διερεύνηση της αναγκαστικής εκποίησης του νοσοκομείου  με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ αποτελεί περιουσία η οποία, βάση προηγούμενης απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, απαγορεύεται να εκποιηθεί και αποτελεί περιουσία κοινωφελούς σκοπού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης,  ο οποίος είχε υποχρέωση να προστατέψει αυτή την περιουσία προς όφελος του ελληνικού λαού, αντί να καυχιέται για το ξεπούλημά της, ζήτησε να του αποδοθούν τα εύσημα, σημειώνοντας:

«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ».

«Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, η κυνικότητα και η αναλγησία με την οποία ο κ. Γεωργιάδης αντιμετωπίζει το καθετί «δημόσιο», δεν θα ‘πρεπε να προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστή, άλλωστε, η «αδυναμία» του στις νεοφιλελεύθερες ιδιωτικοποιήσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές έχουν τις καταβολές τους σε ανελεύθερα καθεστώτα, όπως για παράδειγμα αυτές που υιοθετήθηκαν από «τα παιδιά του Σικάγο» στη Λατινική Αμερική. Ας θυμηθούμε την ιδιαίτερη «προτίμηση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Χιλή του Πινοσέτ και το ασφαλιστικό σύστημα που εφαρμόστηκε με το «Δόγμα του Σοκ» αφήνοντας πίσω τους φτώχεια, θανάτους, ανεργία.   

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…