Βούτσης: Το σύστημα θωρακίζεται για να μην μπορέσει να επανέλθει η Αριστερά στα πράγματα

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη στην οποία επαφίονται οι ελπίδες και οι προσδοκίες μεγάλου μέρους της κοινωνίας και του λαού να οργανώσει, με όρους ηγεμονίας, τις αντινεοφιλελεύθερες απόψεις και ιδέες με θετικό πρόσημο", δηλώνει ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην "ΕΠΟΧΗ".

NewsRoom 22/09/2019 | 18:19

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γειωθεί κοινωνικά και να γίνει μεγάλο κόμμα, να ανακτήσει ή να δημιουργήσει σχέσεις ηγεμονίας με ένα ευρύτερο μπλοκ δυνάμεων μέσα στην κοινωνία".

Κάνει λόγο για σοβαρή και τεκμηριωμένη, προγραμματική αvτιπολίτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ "που ταυτόχρονα, όμως, θα ριζοσπαστικοποιεί την κοινωνία απέναντι, κυρίως, στη λαίλαπα των επιθέσεων σε εργασιακά δικαιώματα και εγγυήσεις, στα πρώτα βήματα που είχαν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση των βασικών εργατικών δικαιωμάτων, μισθών κτλ".

Ο κ. Βούτσης υποστηρίζει ότι "ανομολόγητα, στη ΝΔ και γενικότερα στο σύστημα, υπάρχει, εμφιλοχωρεί η ρήση του Βορίδη. Δηλαδή, η θωράκιση του συστήματος, πλέον, με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορεί να επανεπιχειρήσει η Αριστερά να έλθει στα πράγματα".

Αναφέρει ότι η αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ενυπάρχει ακόμη και πως στις τακτικές του κ. Μητσοτάκη πάντα υπάρχει αυτό το στοιχείο που "θέλει να αρνηθεί και να αλλοιώσει τους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν ενός νέου διπολισμού, όχι δικομματισμού όπως διαμορφώθηκε μεταπολιτευτικά". "Με τον ένα πόλο να ηγεμονεύει η Αριστερά, αυτό θέλουν να το αρνηθούν, ιστορικά", σημειώνει.

"Το ότι υπήρξε αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο χειραγωγημένο σε μεγάλο βαθμό, επίσης, από ένα καρτέλ ενημέρωσης σε όλα τα είδη του Τύπου είναι ένα γεγονός που το ζήσαμε όλοι", αναφέρει και προσθέτει πως "η διαπίστωση αυτή θα πρέπει να μας βάλει σε μια συζήτηση που να αποτιμά τη δουλειά που κάναμε εμείς ή που δεν κάναμε και σε ποιο βαθμό την κάναμε σ' αυτό τον πάρα πολύ κρίσιμο τομέα".

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο αναστοχασμός που τέθηκε για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το έναυσμα για μια ουσιαστική και συντεταγμένη προσπάθεια ουσιαστικής αποτίμησης κοιτώντας προς τα μπρος, χωρίς στείρα λαθολογία εσωκομματικού τύπου.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.