Βούτσης για άδειες: Τάχιστα, σε μερικούς μήνες να έχει γίνει η διαγωνιστική διαδικασία

Ύστερα από τις καθυστερήσεις και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης» επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τάχιστα, σε «μερικούς λίγους μήνες η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν ξεκινά εκ του μηδενός και αντιθέτως θα «προικοδοτηθεί» από την κυβέρνηση σε ό,τι ζητήσει, διευκολύνει το στόχο, εξηγεί ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ενώ χαιρετίζει τη στάση της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού (Νίκου Παππά) για την πάρα πολύ γρήγορη στήριξη του ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, όπως αναφέρει.

Αναφορικά με τον αριθμό των αδειών, ο κ Βούτσης σημειώνει πως όλα αυτά θα ξανασυζητηθούν όταν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διαμορφώσει τη στρατηγική του γύρω από αυτό το ζήτημα. «Είπαμε ευθύτατα ότι προφανώς μπορεί να πάμε σε έναν αυξημένο αριθμό σε σχέση με τις τέσσερις άδειες και ταυτόχρονα ότι αυτό το θέμα δεν νοείται να… ξεχειλώσει, όπως υπάρχουν απόψεις που λένε για δέκα, δώδεκα, δεκαέξι και παραπάνω, άδειες στη βάση του τι χωράει το ψηφιακό φάσμα. Από εκεί και πέρα καθένας θα πάρει την ευθύνη του και οι επιχειρηματίες το ίδιο. Δηλαδή με τη δεδομένη διαφημιστική «πίτα» και μάλιστα μεσούσης της κρίσης, πιστεύω ότι είναι πολύ παρακινδυνευμένο να προσέλθουν και να αδειοδοτηθούν πάρα πολλοί στο νέο τοπίο. Αλλά δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε μια συζήτηση που, σύμφωνα με αυτά που έχουμε ψηφίσει και αυτά που δημόσια δεσμευτήκαμε, θα γίνει κατά κύριο λόγο και σε τελευταία ανάλυση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην όλη διαδικασία, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως υπήρχε μια ευρύτερη διάθεση να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, «όταν παραδείγματος χάριν, από κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή το Ποτάμι, είχε δηλωθεί εξ υπαρχής ότι θέλουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ και δεν έθεταν τα ζητήματα που έθετε η Νέα Δημοκρατία κατά τρόπο απόλυτο και εμμονικό, δηλαδή την κατάργηση του ψηφισθέντος νόμου κτλ». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η πλειοψηφία 4/5 σε μία Βουλή η οποία είναι οκτακομματική πρώτον, και δεύτερον σε μία Βουλή όπου δύο κόμματα από διαφορετικές αφετηρίες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, δεν ψηφίζουν οποιαδήποτε πρόταση. Άρα πρέπει να συνεννοηθούν όλοι οι υπόλοιποι. Το ότι η Νέα Δημοκρατία τόσους μήνες, κατά την προσωπική μου γνώμη, κωλυσιεργούσε και δεν άφηνε να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι ενδεικτικό μίας νοοτροπίας που ούτε θεσμικά ούτε πολιτικά βοηθάει την κατάσταση. Νομίζω ότι ήμουν ρεαλιστικά αισιόδοξος και καθυστερήσαμε πάρα πολύ μέχρι την τελική απόφαση. Αλλά τώρα αυτό που μπορώ να π, είναι να ευχαριστήσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Ας κοιτάξουμε λοιπόν το από εδώ και μπρος, ας μην μείνουμε στις αιτιάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, για τις οποίες έτσι και αλλιώς με πολύ υψηλούς τόνους όλοι μας -και εγώ προσωπικά- μέσα στη Βουλή έχουμε αντιπαρατεθεί».

Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Tο να μετράνε με μεζούρες τα δοκάρια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία

Κούγιας για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: Tο να μετράνε με μεζούρες τα δοκάρια πριν καν αρχίσει το παιχνίδι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Ατρόμητου για όσα έγιναν στο Περιστέρι στο ματς…

Ο Θοδωρικάκος ζητάει και τα ρέστα για την Greek Mafia -Λίγη τσίπα, λόγω ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύτηκε η υπόθεση

Ο Θοδωρικάκος ζητάει και τα ρέστα για την Greek Mafia -Λίγη τσίπα, λόγω ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύτηκε η υπόθεση

Σε μια χρονική περίοδο που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι εκτεθιμένο με αιτία τις…

Ανατριχιαστική ομολογία Λέκκα για σεισμό στην Τουρκία: «Επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε από τα συντρίμμια»

Ανατριχιαστική ομολογία Λέκκα για σεισμό στην Τουρκία: «Επιλέγουμε ποιους θα σώσουμε από τα συντρίμμια»

Στο τιτάνιο έργο διάσωσης κάτω από τα συντρίμμια και στη σημαντική ελληνική συνδρομή αναφέρεται ο…

Ξενοφών Κοντιάδης: Μια παρωδία που προκαλεί σκοτοδίνες η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων

Ξενοφών Κοντιάδης: Μια παρωδία που προκαλεί σκοτοδίνες η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων

Την τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, σχολιάζει ο Ξενοφών Κοντιάδης λέγοντας…