Βούτσης: Απλή αναλογική, με ελάχιστο όριο εισόδου

Ρεαλιστική και προωθητική πρόταση που θα πρέπει να θωρακιστεί και συνταγματικά είναι ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, με διατήρηση του ελάχιστου ορίου εισόδου, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτσης.

575be9ab1dc52422448b4758

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η επιλογή για το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με διατήρηση του ελάχιστου ορίου εισόδου, αποτελεί μια ρεαλιστική και προωθητική πρόταση, που ως επιλογή θα έπρεπε να αποκτήσει και συνταγματική θωράκιση».

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και τον νέο εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει είναι υποχρέωση της κυβέρνησης «να τεθούν σε συζήτηση οι μεγάλες θεσμικές τομές στο πολιτικό σύστημα που θα δώσουν ανάσα δημοκρατίας».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι σχετικές εξαγγελίες αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να στραφεί η συζήτηση μακριά από τα μέτρα, ο Νίκος Βούτσης τονίζει: «Αλίμονο αν η πολιτική ζωή του τόπου έμενε εγκλωβισμένη, στάσιμη και σε μεγάλο βαθμό χειραγωγημένη από τις συζητήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας για την οικονομική συμφωνία με τους δανειστές».

Τέλος, αναφερόμενος στις ανατροπές στα εργασιακά, ο πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης στις σχετικές απαιτήσεις των δανειστών είναι δεδομένη.

Πάντως, εκφράζει την άποψη ότι «ήδη στην πράξη, ατύπως ή στη βάση προηγούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων, εγκαθιδρύεται σιγά σιγά ένα απαράδεκτο μεσαιωνικό καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις».

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…