Βούλτεψη: «Δεν ήταν και τίποτα σπουδαία πρακτικά αυτά που βρήκατε, ήταν τα πιο ανώδυνα»

Μέρος των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην πανδημία, αλλά και την ίδια την επιτροπή. Το ίδιο έκανε και σήμερα η υφυπουργός μετανάστευσης Σ. Βούλτεψη. 

NewsRoom 20/04/2021 | 15:25

Η υφυπουργός μετανάστευσης Σ. Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε μια προσπάθεια να μπαλώσει την κατάσταση και  ερωτηθείσα για την παρουσία του κ. Γεραπετρίτη και για ποια ακριβώς είναι η αρμοδιότητα του ώστε να έχει τη δυνατότητα να δίνει κατευθύνσεις στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για το τι θα πρέπει να εισηγηθούν, απ’ τη στιγμή που δεν είναι επιστήμονας αλλά νομικός και υπουργός Επικρατείας, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου γκάφα, λέγοντας πως «Δεν ήταν και τίποτα σπουδαία πρακτικά αυτά που βρήκατε, τα πιο ανώδυνα βρήκατε, αυτά που αφορούν τα self test», αφήνοντας αιχμές για το ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πρακτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι στα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αναφερόταν πως «Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη». 

Επιχειρώντας να αλλάξει το θέμα η Σοφία Βούλτεψη και να δικαιολογήσει τη γραμμή που δίνει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων ανέφερε πως: «Σε όλες τις χώρες, όπου λειτουργούν επιτροπές και λειτουργούν παντού, οι επιτροπές καλούν τους πολιτικούς. Στη Γαλλία και την Ιταλία τους κάλεσαν για να τους πουν τι θα γίνει με τα Μέσα μεταφοράς. Οι επιτροπές ήθελαν να μειωθεί η χωρητικότητα κατά 50%, και οι πολιτικοί τους είπαν ότι εάν γίνει αυτό, θα συνωστίζονται άνθρωποι στις στάσεις και δε θα μπορούν να μπουν γιατί βλέπετε εκεί δεν αγόρασε κανείς μέσα μεταφοράς».