«Βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης»

Τη μετατροπή του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας σε Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

EK Tsipras 4

Η Γραμματεία θα εργασθεί με τακτικές συνεδριάσεις, προκειμένου το φθινόπωρο, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε μια ενιαία Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στο Συνέδριο.

Κατά τη συνεδρίαση με το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση.

Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου για μαχητική προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ σε βάρος των συμφερόντων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαπιστώθηκαν η συναντίληψη και ο κοινός στόχος για να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά. Δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στην διαδικασία ανασυγκρότησης».

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.

Στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας που συνεδρίασε σήμερα συμμετείχαν οι, Φίλιππος Γκανούλης, Μενέλαος Γκίβαλος, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τάνια Καραγιάννη, Κώστας Καραγιώργης, Ζωή Καρκούλια, Λούκα Κατσέλη, Πέτρος Κόκκαλης, Χρίστος Κοκκινοβασίλης, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Ραγκούσης, Λάμπρος Ρώσσης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…