«Βούλιαξε» το ΚΕΠ Μυτιλήνης

Το ΚΕΠ, με τη μεγαλύτερη κίνηση πανελλαδικά, είναι μάλλον της Μυτιλήνης, καθώς συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες, που για να κάνουν αίτηση άσυλο πρέπει πρώτα να πάρουν αριθμό ΑΜΚΑ.

KEP

Την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά περιγράφει ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, σε επιστολή του προς τον υπουργό  Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα και την ζητά την παρέμβαση του.

Στην  επιστολή του ο κ. Γαληνός σημειώνει μεταξύ άλλων: 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Βίτσα, στην οποία θέτει ξανά το ζήτημα της συμφόρησης του ΚΕΠ Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο για την χορήγηση ΑΜΚΑ.

«Με την παρούσα θα ήθελα να επανέλθω ξανά στο ζήτημα της συμφόρησης του ΚΕΠ Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο για την χορήγηση ΑΜΚΑ.

Όπως σας έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη επιστολή μου  υπάρχει έντονο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της συμφόρησης αιτούντων άσυλο στο ΚΕΠ Μυτιλήνης για την χορήγηση ΑΜΚΑ.

Το πρόβλημα έχει να κάνει τόσο με την υποστελέχωση του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού πολιτών και αιτούντων άσυλο αλλά και τη μαζική προσέλευση τις πρωινές ώρες αιτούντων άσυλο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του ΚΕΠ.

Στην προηγούμενη αναφορά μου είχα προτείνει την δημιουργία παραρτήματος εντός του ΚΥΤ Μόριας, ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά αιτούντες άσυλο και να παρέχει αριθμούς ΑΜΚΑ.

Κατανοώντας ότι αυτή η λύση ενδεχομένως μπορεί να μην εφαρμοστεί προτείνουμε την εξουσιοδότηση ενός αιτούντα άσυλο ή κάποιου άλλου εκπροσώπου, που έχει στην κατοχή του το ειδικό τρίπτυχο ώστε να παραλάβει εκ μέρους άλλων αριθμούς ΑΜΚΑ. Αυτή είναι μια λύση που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατο να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση διότι το ΚΕΠ Μυτιλήνης αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες προς την εφαρμογή του προτεινόμενου μέτρου, ώστε να αποσυμφορηθεί το συντομότερο δυνατόν το Κ.Ε.Π Μυτιλήνης».

Πηγή:lesvosnews.net
 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…