Βουλή: Πρώτο "ναι" για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, αντιδράσεις στη ΝΔ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε -κατά τις πληροφορίες- την αντίδραση του βουλευτή Άρτας, Γιώργου Στύλιου.

5b6080c31dc524ef788b4575

του Άγγελου Προβολσιάνου

Το σχέδιο νόμου που επιφέρει την αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εισάγεται πλέον προς συζήτηση στο τμήμα από το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης.

Ως προς την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν, ενώ ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Εσωστρέφεια

Κατά τις πληροφορίες, η συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την περιφέρεια Άρτας, Γιώργος Στύλιος, φέρεται να διαφωνεί με την γραμμή του κόμματος, αναλογιζόμενος την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου, την ώθηση που θα δώσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Η στάση του αναμένεται να ξεκαθαριστεί κατά την ψηφοφορία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Στύλιο να σκέφτεται να προβεί σε κάποια πολιτική ενέργεια που θα αναδεικνύει την διαφωνία του με τις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος και της αρμόδιας τομεάρχη.

Αξιοσημείωτο δε πως ο κ. Στύλιος υπήρξε καθηγητής τόσο στο ΤΕΙ Ηπείρου όσο και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα οποία απορροφούνται από τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.