Βουλή των Αντιπροσώπων: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών του Τραμπ

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για συνεργασία του επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ούτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ντόναλντ Τραμπ από τον προκάτοχό του, δήλωσε σήμερα ο Ντέβιν Νούνες, πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

58cece7b1dc52477368b4567

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν δημοσιεύσει στις αρχές Ιανουαρίου έκθεση όπου αναφερόταν πως η Ρωσία είχε υποκλέψει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιωματούχων των Δημοκρατικών και είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ώστε να δώσει το πλεονέκτημα στον Τραμπ.

Όμως δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις ότι η ομάδα του επιχειρηματία ενεπλάκη σε αυτή την εκστρατεία αποσταθεροποίησης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός Ντέβιν Νούνες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Νews. Ούτε υπάρχουν αποδείξεις, εξήγησε, για τηλεφωνικές υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ πριν από τις εκλογές, όπως υποστήριζε εδώ και πολλές εβδομάδες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Σον Σπάισερ εξήγησε πως οι έρευνες που αφορούν τις υποκλοπές δεν έχουν τελειώσει και πως θα πρέπει να αναμένονται τα οριστικά συμπεράσματα.

Την παραμονή της ακρόασης του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ενώπιον της επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο Ντέβιν Νούνες, ο κοινοβουλευτικός επιδίωξε να στρέψει τη δημόσια συζήτηση προς το θέμα των διαρροών που προέρχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Για τον Νούνες, αντίθετα από τους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε σχέσεις ανάμεσα στο στρατόπεδο Τραμπ και τη Ρωσία ή στις υποτιθέμενες τηλεφωνικές υποκλοπές στον Πύργο Τραμπ, αποδείχθηκε ότι αυτό το αδίκημα, της διαρροής, «όντως διαπράχθηκε».

Η εν εξελίξει έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στην προέλευση των διαρροών που αποκάλυψαν τους δεσμούς ανάμεσα στον Μάικλ Φλιν και τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναγκάζοντας τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί μερικές ημέρες μόλις μετά τον διορισμό του, επέμεινε ο Ντέβιν Νόυνες.

Κατά την ακρόασή τους, αύριο, ο Τζέιμς Κόμεϊ και ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA, Μάικ Ρότζερς, ενδέχεται να προσφέρουν νέα στοιχεία όσον αφορά στις διαρροές αυτές. Θα είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα απαντήσουν δημόσια για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές, τις σχέσεις της με την ομάδα Τραμπ και τις κατηγορίες για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…