Βούτσης: "Αποκλείω εκλογές μέσα στο 2018"

Ρητά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντός του τρέχοντος έτους ο πρόεδρος της Βουλής. Ξεκαθάρισε ότι έως τις 14 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί «πακέτο» τα προαπαιτούμενα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης των θερινών τμημάτων.

NewsRoom 29/05/2018 | 14:47

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με όσα παρέθεσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης αναμένονται να συζητηθούν με τη διαδικασία του επείγοντος και να ψηφιστούν «πακέτο» με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως τα μέσα Ιουνίου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις της χώρας για το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. 

Επίσης, ανακοίνωσε πως στις 16 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, τα οποία θα αποτελούνται από τρία εικοσαήμερα τμήματα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κατά τα λεγόμενα του προέδρου, η κύρια αιτία για αυτή την επιλογή είναι οι εργασίες συντήρησης που θα γίνουν στην αίθουσα της Ολομέλειας. «Δεν πρόκειται προφανώς να περάσει οτιδήποτε δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό ή το Σύνταγμα κατά τα θερινά τμήματα» είπε ο κ. Βούτσης, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», την ενδεχόμενη ψήφιση της διακρατικής συμφωνίας για το ονοματολογικό ή την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Άρα οτιδήποτε θεωρείται σοβαρό από νομοθετικής πλευράς ή που θα αφορά το Σύνταγμα ή που θα αφορά διεθνείς κυρώσεις, θα είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου ή από την 1η Οκτωβρίου και ύστερα» είπε δίνοντας ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε αναμένεται να περάσουν από τη Βουλή τα προαναφερθέντα ζητήματα. Επ' αυτού, ξεκαθάρισε πως η οποιαδήποτε εκτίμηση ότι θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για να περάσουν δύσκολα νομοσχέδια δεν έχει καμία βάση.

Ο κ. Βούτσης κατέληξε αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2018, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Βουλή θα ανοίξει 1η Οκτωβρίου και αποκλείω εκλογές μέσα στο 2018».