Βουλή: Aυστηρότατες κυρώσεις αναμένονται κατά του Κασιδιάρη

Την επιβολή των πιο αυστηρών ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, πρότειναν ομόφωνα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

59198a671dc5246d448b4577

Ήδη, στον χρυσαυγίτη βουλευτή έχει περικοπεί για τον μήνα Ιούνιο, το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Επίσης, ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της Βουλής, να αποκλείσει την συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν τη Βουλή σε διεθνείς οργανισμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας καταλόγισαν στον κ. Κασιδιάρη αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, στον οποίο είχε επιτεθεί μέσα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Να σημειωθεί, ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν απών, παρότι είχε κληθεί να παραστεί και να καταθέσει την άποψή του, ενώ την «υπεράσπισή» του ανέλαβε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Ο Χρ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο σκηνοθετήθηκε από τον κ. Δένδια για δημοσιότητα, καθώς γνώριζε, όπως είπε, το ευερέθιστο του χαρακτήρα του Κασιδιάρη.

Παράλληλα, αυστηρότατες κυρώσεις πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας και για την περίπτωση του χρυσαυγίτη Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί από την αστυνομική φρουρά της Βουλής να διανέμει παράνομα προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στη Βουλή.

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Ντέμη Γεωργίου 3

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef Ντέμης Γεωργίου, μόλις…

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

6075581

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα από αύριο…