Βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί τον απολυμένο γιατρό του «Άγιος Σάββας» για διασπορά κορονοϊού (video)

«Υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να έσπειρε τον κορονοϊό μέσα στο νοσοκομείο» κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον απολυμένο συνάδελφό του από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ερμηνεύουν τα λόγια του ως παραδοχή της «πολιτικής δίωξης» εναντίον του συνδικαλιστή γιατρού.

maraveyias nd

Ο Κ. Μαραβέγιας κατήγγειλε πως ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταραχιάς, τον είχε προπηλακίσει και άφησε υπόνοιες ότι έσπειρε τον κορονοϊό στο νοσοκομείο. «Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος κινείται με αυτόν τον τρόπο» είπε ο γιατρός – βουλευτής της συμπολίτευσης, προσθέτοντας: «Υπάρχουν δημοσιεύματα, να τα πληροφορηθείτε για να δείτε το ποιόν του συγκεκριμένου γιατρού».

Τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Ανδρέα Ξανθό να φωνάζει «ντροπή» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, να τονίζει πως «αυτός είναι ο ορισμός της πολιτικής δίωξης». «Άποψή σας είναι αυτό. Μια τυπική διαδικασία είναι. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δίωξη» απάντησε ο κ. Μαραβέγιας, με τον προεδρεύοντα, Χαράλαμπο Αθανασίου, να παρεμβαίνει για να διευκρινίσει συμψηφιστικά πως όποιος θίγεται μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κάλεσε τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να πάρει θέση για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κ. Μαραβέγιας, ζητώντας παράλληλα από αν. υπουργό Υγείας να ξεκαθαρίσει αν θα βάλει τέλος στις διαδικασίες απόλυσης του κ. Καταραχιά.

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο που διοικήτρια είναι η νηπιαγωγός και σύζυγος του διευθυντή των «Νέων», Όλγα Μπαλαούρα, είχε διαταχθεί ΕΔΕ κατά υγειονομικών που είχαν νοσήσει από κορονοϊό. Η περιπέτεια του συνδικαλιστή γιατρού, κ. Καταραχιά, άρχισε αμέσως μετά την καταγγελία της ΕΔΕ από το σωματείο και κατέληξε με τη μη ανανέωση της σύμβασης του.

Εξίσου προκλητική ήταν και η αιτιολόγηση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Στάθη, για τη μη ανανέωση της σύμβασης του κ. Καταραχιά. Ο κ. Στάθης ισχυρίστηκε ότι δε συντελείται για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά για «υπηρεσιακούς» και συγκεκριμένα επειδή υπάρχει… πλεόνασμα ακτινολόγων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Πηγή: documentonews.gr