Βουλευτής της ΝΔ εκθέτει Πιερρακάκη – Λιβάνιο: Χωρίς ΕΡΤ, τηλέφωνο και ίντερνετ 40 κοινότητες των Γρεβενών

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την ερώτηση του «γαλάζιου» βουλευτή, Ανδρέα Πάτση,

Άγγελος Προβολισιάνος 17/06/2021 | 17:11

«Πονοκεφάλους» προκάλεσε στον Κυριάκου Πιερρακάκη και τον Θεόδωρο Λιβάνιο η Ερώτηση που κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, με θέμα: «Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση και ρύθμιση κεραιών – σταθμών – Λευκές περιοχές χωρίς σήμα τηλεφώνων και ίντερνετ».

Ο βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ και κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της περιβόητης λίστας για την χειραγώγηση των ΜΜΕ, του διάτρητου πόθεν έσχες πόθεν έσχες και εσχάτως για τα 160.000 ευρώ που εισέπραξε το δικηγορικό του γραφείο από τα ΕΛΤΑ, φέρνει στο φως ότι 40 τοπικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών δεν έχουν πρόσβαση στην ΕΡΤ, ενώ αρκετές εξ αυτών είναι χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο.

«Μετά από πολλά παράπονα των τηλεθεατών της Π.Ε. Γρεβενών καταγράψαμε τοπικές κοινότητες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση της ενημέρωσης. Τα προβλήματα αυτά είναι είτε από ελλιπές σήμα είτε από παντελή έλλειψη σήματος» επισημαίνει ο κ. Πάτσης και προσθέτει τσαλακώνοντας το προφίλ του… ψηφιακού εκσυγχρονιστή, Κυρ. Πιερρακάκη:

«Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το βασικό μέσο ενημέρωσης τους είναι η τηλεόραση και σύμφωνα με την συγκεκριμένη ενημέρωση έχουν και οι ίδιοι πρόσβαση στα νέα της χώρας μας αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουν ούτε τηλέφωνα ούτε σήμα Ιντερνετ».

Ο βουλευτής, «μετά από προσεκτική μελέτη», παραθέτει τις 40 τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω προβλήματα και ρωτά τους υπουργούς τα εξής:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την ενδυνάμωση του τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ προκειμένου όλοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Γρεβενών να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση που δικαιούνται;

2. Τι προτίθεστε να κάνετε για να μπορούν να έχουν σταθερά και κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν;

3. Τι προτίθεστε να κάνετε για να έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Δείτε εδώ αναλυτικά την ερώτηση