Newsroom

Newsroom

Βουλευτής ΝΔ για 23.000 νεκρούς πανδημίας: Έκαναν την τρίχα-τριχιά – «Λεκές» οι νεκροί (video)

Διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε την προκλητική δήλωση

2143794

Νέα βάθη έπιασε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 της Αναστασίας Γιάμαλη χαρακτήρισε τους δεκάδες νεκρούς της πανδημίας ως «λεκέ» που όσο τον κοιτά κανείς, μπορεί να μεγαλώνει, ενώ υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση κάνει «την τρίχα τριχιά» σε ό,τι αφορά τους νεκρούς.

Ο επίμαχος διάλογος με τη δημοσιογράφο είχε ως εξής:

Σιμόπουλος: …αυτά τα οποία θέλει η αντιπολίτευση και ένα μέρος των δημοσιογράφων να περάσουν, κάνοντας την τρίχα-τριχιά. Άλλη είναι η Ελλάδα έξω για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Γιάμαλη: 23.700 νεκρούς μετράει η χώρα κ. Σιμόπουλε. Η τρίχα δεν γίνεται τριχιά έτσι…

Σιμόπουλος: Όταν τον λεκέ τον βλέπεις, τον βλέπεις, τον βλέπεις, μπορεί καμιά φορά να μεγαλώνει κιόλας. 

Αντίδραση στα πρωτοφανούς κυνικότητας λόγια του Στράτου Σιμόπουλου είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με οργισμένη ανακοίνωση ζητά τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ.

«Ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra στην εκπομπή Kontra24 αποκάλεσε “λεκέ” τους 23.700 θανάτους και την πανδημία… τρίχα που την κάνει τριχιά η αντιπολίτευση», σημειώνει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζει: «Εντύπωση πλέον δεν προκαλεί η ωμότητα με την οποία εκφράζουν την πλήρη αδιαφορία τους. Εντύπωση προκαλεί που πλέον το κάνουν και δημόσια προσβάλλοντας τις χιλιάδες οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχουν φύγει τα τελευταία δύο χρόνια από τη ζωή λόγω κορονοϊού».

«Περιμένουμε την αυτονόητη διαγραφή Σιμόπουλου από τον κ. Μητσοτάκη. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει πως τα λόγια του εκφράζουν και τον ίδιο, κάτι που δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμιστεί το πρόσφατο ρεπορτάζ του iatronet.gr που ανέφερε ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Covid, την οποία επικαλείται η iatronet.gr, από την αρχή της πανδημίας, η Ελλάδα έχει 2.148 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κατέχοντας τη 13η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών: ο μέσος ευρωπαϊκός αριθμός θανάτων είναι 2.092 ανά εκατομμύριο.

Ωστόσο, πρόκειται για παρατήρηση η οποία λέει μέρος της αλήθειας, καθώς η χώρα μας είχε πολύ καλή εικόνα στην πρώτη φάση της πανδημίας, εξασφαλίζοντας αριθμούς που ρίχνουν τον μέσο όρο.

Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα ακόμα τα πάει καλύτερα από πολλούς Ευρωπαίους λόγω του ‘προτέρου εντίμου βίου’, δηλαδή λόγω της καλής πορείας στον πρώτο χρόνο της επιδημίας».

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, εμφανίζει αρνητική εικόνα στους θανάτους, ανεβαίνοντας διαρκώς στην κατάταξη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυξάνεται η θνητότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Παθήσεων (ECDC), την εβδομάδα 25 έως 31 Ιανουαρίου 2022, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση σε θανάτους, με 61 απώλειες ανά εκατομμύριο.

Τη χειρότερη θέση έχει η Βουλγαρία (85 θάνατοι ανά εκατομμύριο) και τη δεύτερη η Κροατία (71 θάνατοι).

Ενδεικτικό της απόστασης είναι πως χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν αναλογία θανάτων μόλις 2 ανά εκατομμύριο (Γερμανία) ή 3 (Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία). Πολύ πιο χαμηλά είναι και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (11 η Ισπανία, 26 η Πορτογαλία και 27 η Ιταλία).

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ