Βορίδης: «Μια χαρά απάντησε το υπουργείο για την αστυνομική βία-Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός»

Γνήσιο και «εφ΄ όλης τη ύλης» ακροδεξιό μάθημα από τον Μάκη Βορίδη σήμερα το πρωί. Εξαναγκαστική βία, προληπτικό ξύλο και νομιμοποίηση της καταστολής οι ενότητες που δίδαξε ο μεγάλος professor της ακροδεξιάς. 

1946988 1

Συνεχίζεται η αυταρχική και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης. Μετά την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας με τους ξυλοδαρμούς και τους εξευτελισμούς διαδηλωτών, την ντροπιαστική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που νομιμοποιεί το κρεσέντο βίας και καταστολής, τη συνέχεια έδωσε σήμερα ο Μάκης Βορίδης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Από μόνο του πάντως, το γεγονός, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει ουσιαστικά τη «γραμμή» και την ιδεολογική «επένδυση» της κυβερνητικής στρατηγικής θα ήταν καλό… να προβληματίσει κάπως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλούμενος να σχολιάσει τις εικόνες φρίκης που κυκλοφορούν από την Παρασκευή το βράδυ με τα ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ο Μάκης Βορίδης, πήρε το ύφος του αυστηρού δασκάλου και υπέδειξε ότι: «Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;»

«Όχι δεν έχω εξοικειωθεί», «γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» απάντησαν  οι δημοσιογράφοι της εκπομπής για να λάβουν την επική απάντηση του υπουργού…

«Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» διερωτήθη για να καταλήξει στο ότι τελικά: «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».

Στη συνέχεια και αφού πρώτα παρουσίασε το καινούριο κυβερνητικό αφήγημα που είναι: «αν είναι να μην σπάσουν δυο βιτρίνες χαλάλι το ξεγύμνωμα, η κακοποίηση και ο εξευτελισμός των διαδηλωτών», πρόλαβε να πει και συγχαρητήρια στην ανακοίνωση-απάντηση του Χρυσοχοΐδη και του υπουργείου για τις αστυνομικές βαναυσότητες.

«Πάρα πολύ ωραία τα είπε το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…