Βομβιστής-καμικάζι των Βρυξελλών "έκοβε βόλτες" στην Ευρωβουλή

Ένας από τους βομβιστές - καμικάζι του ISIS που συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου, είχε εργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ε.Κ.

570566561dc524311f8b4a7f

Το 2009 και το 2010, ο ένας από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είχε εργαστεί για περίοδο ενός μήνα για μια εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες καθαριότητας και της είχε ανατεθεί μια σύμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τότε, είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον από τους βομβιστές αναφέρεται.

Αξιωματούχος της Ε.Ε. ανέφερε πως το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ναζίμ Λασραουί, ένας 25χρονος Βέλγος υπήκοος που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ενώ φέρεται να είναι και ο κατασκευαστής των γιλέκων με εκρηκτικά τα οποία χρησιμοποίησαν βομβιστές – καμικάζι στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Την εποχή που εργαζόταν προσωρινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Λασραουί δεν είχε ποινικό μητρώο, επισήμανε ο εκπρόσωπος του θεσμού. Ο Λασραουί είχε πάει το 2013 στη Συρία όπου είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ι.Κ. Τα ίχνη του κατόπιν χάθηκαν πριν επανεμφανιστεί την 9η Σεπτεμβρίου 2015, όταν είχε υποβληθεί σε έλεγχο, με την ψευδή ταυτότητα Σουφιάν Καγιάλ, μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ και τον Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ο οποίος σκοτώθηκε την 15η Μαρτίου στην αστυνομική επιχείρηση της κοινότητας Φόρεστ των Βρυξελλών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…