«Βόμβες» Στρατιωτικών: Τρία χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν έχει υλοποιηθεί καμία προεκλογική δέσμευση

Ιδιαίτερα αρνητικό είναι το κλίμα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σχετικά με την μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάλιστα για το λόγο αυτό οι στρατιωτικοί έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ναι καλά διαβάσατε και δεν πρόκειται για φάρσα. Το πατριωτικό σύνθημα περί «πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας» αποδεικνύεται μόνο περί άγραν ψήφων από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ:

«Εκδήλωση Ενημέρωσης ΜΜΕ, Βουλευτών, Εκπροσώπων Κυβέρνησης , Κομμάτων για το επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και τα προβλήματα που μαστίζουν το εν ενεργεία προσωπικό των ΕΔ» 

Μετά την παρέλευση τριών ετών και στο κατώφλι του τέταρτου χρόνου διακυβέρνησης από την παρούσα κυβέρνηση στην διάρκεια των οποίων δεν έχει υλοποιηθεί καμία προεκλογική δέσμευση

Μετά από την κατάθεση και ψήφιση κατά καιρούς αποσπασματικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν είτε ως τμήματα νόμων είτε ως τροπολογίες νομοθετημάτων άλλων Υπουργείων.

Μετά από πολλές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, ανοχή και υπομονή, δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση για την επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών. 

Με βάση λοιπόν την παραπάνω δημοσίευση Σχεδίου νόμου από τα ΜΜΕ και σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή των στρατιωτικών στην δασοπυρόσβεση με 24ωρη περιπολία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ, διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο Αμαλία, ενημερωτική συνέντευξη για τα προβλήματα των στρατιωτικών που δεν λύνονται μετά από τρία (3) χρόνια υποσχέσεων καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί ένα ακόμη αποσπασματικό – φωτογραφικό νομοσχέδιο.

Μετά το πέρας της συνεντεύξεως, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ, θα επιδώσει ψήφισμα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Καλούμε όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, των Κομμάτων και της Κυβέρνησης να τιμήσουν με την παρουσίας τους την εκδήλωση και να συμβάλουν στην προβολή της.

Το προσωπικό των ΕΔ δεν μπορεί να εκφραστεί με άλλον τρόπο πχ απεργίες, διαδηλώσεις – πορείες κ.λ.π. οπότε μέσω αυτής της ενημερωτικής συνέντευξης τύπου, θα εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για την βούληση του Υπουργείου που μετά από τρία και πλέον χρόνια, πολλαπλασιάζει αντί να λύσει τα προβλήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών. 

Θεωρούμε λοιπόν πολύ σημαντική την παρουσία σας καθώς και την προβολή από μέρους σας των θεμάτων που θα παρουσιάσουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 12 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Δείτε τις περιοχές που επηρεάζει

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 12 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Δείτε τις περιοχές που επηρεάζει

Οι θάνατοι έφτασαν τους 19 αυτή τη χρονιά, ενώ τα κρούσματα τα 143