Newsroom

Newsroom

«Βόμβες» από Βαρουφάκη: Ετοιμαστείτε για νέο μνημόνιο

«Είναι σίγουρο ότι έρχεται»

varoufakis

«Το πέμπτο μνημόνιο είναι ante portas. Είναι σίγουρο ότι έρχεται», σε αυτήν την εκτίμηση προχώρησε Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA. Ταυτόχρονα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 τόνισε την ανάγκη κουρέματος του ιδιωτικού χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

«Είναι απαραίτητο να γίνει κούρεμα του ιδιωτικού χρέους. Θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας από τον τρόπο με τον οποίο θα κουρευτεί ή δεν θα κουρευτεί. Όταν έμαθα ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει το οικονομικό του πρόγραμμα έβγαλα μια ανακοίνωση στο Twitter. Προέβλεψα ότι εάν ο κ. Τσίπρας βγάλει έναν ακόμα ωραίο λόγο για την ανάγκη να κουρευτεί το ιδιωτικό χρέος, χωρίς να μας πει τι θα κάνει με τον Ηρακλή, τότε καλύτερα να μη μιλήσει.

Ο ‘’Ηρακλής’’ είναι η κινητήρια δύναμη του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα. Αδύνατον να προστατευθεί η α’ κατοικία και να κουρευτεί το ιδιωτικό χρέος εάν δεν σταματήσει η πώληση των κόκκινων δανείων στα ταμεία. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να καταργήσεις τον ‘’Ηρακλή’’ δεν μπορείς να μιλάς για κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και προστασία α΄ κατοικίας», ανέφερε αναλυτικά ο Γ. Βαρουφάκης.

Σχετικά με τα ζητήματα του κορονοϊού υποστήριξε πως αν και ο ίδιος και το κόμμα του, στήριξαν την κυβέρνηση στην αρχή, τώρα έχουν σοβαρές ενστάσεις.

«Τους είπαμε να δημιουργήσουν δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ. Σε ένα βενζινάδικο σε κάθε γειτονιά να έχει ένα κουβούκλιο και να γίνονται μαζικά τεστ και να καταγράφονται. Όχι self-test» σχολίασε και επιπλέον χαρακτήρισε «κοροϊδία την ιστορία με τα SMS. Δεν μπορεί να ανοίγεις το ΙΚΕΑ και να μην ανοίγεις το μικρομάγαζο της γειτονιάς».

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…