Newsroom

Newsroom

Βομβαρδισμοί μεταξύ Γάζας και Ισραήλ

Την ώρα που το Ισραήλ και δύο αραβικά κράτη του Κόλπου – τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν – υπέγραφαν συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεών τους, Παλαιστίνιοι εκτόξευαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. 

AP 20234543368841

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, και προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους από τον παλαιστινιακό θύλακα ήχησαν στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι μια αεροπορική βάση της Χαμάς βομβαρδίστηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ο ισραηλινός στρατός, που δεν επιβεβαίωσε αμέσως την επίθεση, είπε ότι οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους ενεργοποιήθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με την Λωρίδα της Γάζας.

Από χθες, Τρίτη, το βράδυ 15 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από την Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ, 9 εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Μια από τις ρουκέτες αυτές έπεσε χθες το βράδυ στην ισραηλινή πόλη Ασντόντ, ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Γάζα, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.Την ίδια στιγμή το Ισραήλ και δύο αραβικά κράτη του Κόλπου – τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν – υπέγραφαν σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο ιστορικές συμφωνίες ομαλοποίησης των σχέσεών τους.

Σήμερα το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η εκτόξευση ρουκετών τις ώρες που πέρασαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ έχει στόχο να αποτρέψει την ειρήνη ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τις αραβικές χώρες του Κόλπου. 

“Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ κατά του Ισραήλ ακριβώς τη στιγμή αυτής της ιστορικής τελετής. Θέλουν να αποτρέψουν την ειρήνη, αλλά δεν θα τα καταφέρουν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου, στην οποία αναφέρεται στην εκτόξευση ρουκετών κατά τη διάρκεια και μετά την τελετή υπογραφής στην Ουάσινγκτον των συμφωνιών εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν από την άλλη.

“Θα πλήξουμε όλους όσοι προσπαθούν να μας κάνουν κακό και θα τείνουμε το χέρι για ειρήνη σε όλους όσοι μας τείνουν το χέρι για να έχουμε ειρήνη”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου από τις ΗΠΑ, προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο Ισραήλ.

“Στη διάρκεια μιας ιστορικής βραδιάς για την ειρήνη, λάβαμε μια υπενθύμιση από τους εχθρούς μας ότι πρέπει πάντα να είμαστε ισχυροί και να επαγρυπνούμε για να προστατεύουμε τον λαό του Ισραήλ σε όλους τους τομείς και ανά πάσα στιγμή – και θα το κάνουμε”, αντέδρασε παράλληλα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.

Σήμερα το πρωί, οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές ισραηλινές πόλεις που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς και υπό ισραηλινό αποκλεισμό, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος πολλαπλασίασε τα αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…