"Βόμβα" Τζαβάρα που θέλει δημοψήφισμα για να αποσχιστεί η Ηλεία από την ΠΔΤ Ελλάδας

Ο βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. προτείνει να οργανωθεί άμεσα δημοψήφισμα στο νομό για την απόσχιση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα - Ηλεία - Αιτωλοακαρνανία) και τη διοικητική ένταξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την πρόταση αυτή έκανε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου και ταυτόχρονα τους εφτά δημάρχους του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ζητά ακόμα να επαναφέρουμε το αίτημα για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Οταν ερωτάται αν έχει παράπονα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, απαντά:

«Έχω επανειλημμένως αναφερθεί στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένα θεσμικό μόρφωμα που κουβαλάει μέχρι σήμερα μια εκ γενετής αναπηρία και προξενεί μια διαρκή ανωμαλία. Είναι η αιτία που μας εμφανίζει να μην είμαστε διοικητικά μέρος της Πελοποννήσου, στην οποία γεωγραφικά ανήκουμε. Στο εξωτερικό όταν μιλάνε για περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για τμήμα της Πελοποννήσου. Η μόνη θεραπεία αυτής της ανωμαλίας θα μπορούσε να προέλθει από τη χρησιμοποίηση του ονόματος της Ολυμπίας ως συστατικού στοιχείου της επωνυμίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Έχω προτείνει τη μετονομασία της σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια της Ελλάδας». Κατ’ αυτό τον τρόπο η συμβολική αποτελεσματικότητα που θα προέκυπτε από τη χρήση του ονόματος «Ολυμπία» στη παγκόσμια προβολή της Περιφέρειας είναι ασύλληπτη. Δυστυχώς φαίνεται ότι μια τέτοια πρόταση την απορρίπτουν οι Πατρινοί, που επιμένουν να χρησιμοποιούν ως brandname της περιφέρειας μια ανόητη και γελοία φράση «GoWest», ένα όνομα που δε σημαίνει και κυρίως δεν δηλώνει τίποτα όταν αναφέρεται στην Ηλεία.

Όσο πιο γρήγορα ξεμπλέξουμε από αυτή την ιστορία τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας, που πάνω από όλα είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν την υπεροχή τους στο πολιτιστικό απόθεμα της Ολυμπίας.

Για την Αρχαία Ολυμπία, τόνισε:

Η Ολυμπία είναι και παραμένει μια πυρηνική δύναμη στον πολιτισμό και στον τουρισμό που αν κάποτε μας αφήσουν να την αξιοποιήσουμε θα προκύψουν τεράστια οφέλη όχι μόνο για την Ηλεία και ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε παραιτηθεί από την διεκδίκηση της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε δώσει συνέχεια στη πρόταση που είχε γίνει πριν από σχεδόν 10 χρόνια για την μόνιμη τέλεση 2-3 κλασικών αγωνισμάτων στίβου στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως γιατί δεν επιδιώκουμε συνεργασίες με τις κατάλληλες δυνάμεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου ολυμπιακού αθλητικού κι πολιτισμικού κέντρου στην Αρχαία Ολυμπία.

Παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει μέχρι σήμερα διαπιστώνω ότι τα εμπόδια που κάθε φορά αντιμετωπίζει μια τέτοια πρωτοβουλία δεν προέρχονται μόνο από τα μεγάλα συμφέροντα, τους γελοίους τοπικισμούς αλλά και από την μικροψυχία τοπικών παραγόντων. Εύχομαι να μην είναι μακριά η στιγμή που όλοι, ακούγοντας το κάλεσμα του ποιητή,«θα ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία… κι απ’ το χτες απ’ το σήμερα απ’ το αύριο ,ν’ αλείψουν με λάδι την ψυχή και το νου τους».

Πηγή: patrisnews.com

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε μετά την την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε μετά την την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τον, πρώην πλέον, πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο…