«Βόμβα» στην Κοινοπολιτεία από Μέγκαν και Χάρι: «Σείεται» το παλάτι

Είναι «χειρότερο» απ' αυτό που περίμενε η βασιλική οικογένεια εκτιμούν οι Times

AP21067171769876

Σκέφτηκε την αυτοκτονία όταν ζούσε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ενώ το χρώμα του δέρματος που μπορεί να είχε ο γιος της προκαλούσε ανησυχίες: οι εκμυστηρεύσεις της Μέγκαν Μαρκλ και του συζύγου της, του πρίγκιπα Χάρι, στην αμερικανική τηλεόραση έπεσαν σαν βόμβα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του ζεύγους από τη βασιλική οικογένεια και την αναχώρησή του για την Καλιφόρνια, οι εξομολογήσεις αυτές στην τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρι σκιαγραφούν ένα σκοτεινό πορτρέτο της βρετανικής μοναρχίας, η οποία γίνεται στόχος κατηγοριών που κυμαίνονται από την αναισθησία μέχρι τον ρατσισμό.

Για τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο πόλεμος έχει πλέον κηρυχθεί ανάμεσα στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, η οποία μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε αντιδράσει. Είναι «χειρότερο» απ’ αυτό που περίμενε η βασιλική οικογένεια, εκτιμούν οι Times, που όπως και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, δίνουν μεγάλη προβολή στο θέμα. Η μοναρχία έχει ανάγκη από «αλεξίσφαιρο γιλέκο» μπροστά στις «οβίδες» που εκτοξεύτηκαν στη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, σύμφωνα με την Telegraph.

Συγκινημένη μέχρι δακρύων σε μερικά σημεία, η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε πως βασανίσθηκε από αυτοκτονικές σκέψεις και εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι της αρνήθηκαν την ψυχολογική υποστήριξη που ζητούσε διότι αυτό «δεν θα ήταν καλό» για την εικόνα του θεσμού.

«Απλούστατα δεν ήθελα πια να ζω», πρόσθεσε η αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, η οποία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μια κόρη, αποδίδοντας την ψυχολογική της κατάσταση στην επιθετική κάλυψη από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Υπό το σοκ»

Η Μέγκαν μίλησε επίσης στην Όπρα Γουίνφρι, η οποία έδειξε δύσπιστη και σοκαρισμένη, για συζητήσεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας σχετικά με το χρώμα του δέρματος του γιου της πριν αυτός γεννηθεί.

Ο Χάρι, εγγονός της Ελισάβετ ΙΙ και έκτος στην τάξη διαδοχής του θρόνου, πληροφορήθηκε «για ανησυχίες και συζητήσεις (…) για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί», «τι θα σήμαινε αυτό και πώς θα έμοιαζε», εξήγησε. Δεν έκανε γνωστή την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που έκαναν αυτή τη συζήτηση με τον σύζυγό της, διότι «αυτό θα τα έβλαπτε πολύ».

«Ήταν παράξενο», είπε ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας σχετικά με τη συζήτηση αυτή. «Ήμουν σοκαρισμένος».

«Αναμέναμε σαφώς κάτι δραματικό. Πιστεύω πως οι προσδοκίες αυτές ξεπεράσθηκαν», συνόψισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόμπερτ Χάρντμαν, ανακτορικός συντάκτης της Daily Mail.

Στην Αυστραλία, χώρα της οποίας η Ελισάβετ ΙΙ είναι βασίλισσα και όπου το ζευγάρι πραγματοποίησε μια περιοδεία μερικούς μήνες μετά το γάμο του το 2018, η Sydney Morning Herald υπογραμμίζει πως η συνέντευξη επιτρέπει να δοθεί στο αμερικανικό κοινό, για το οποίο κυρίως προοριζόταν, «η αφήγηση του δούκα και της δούκισσας, θυμάτων ενός σκοτεινού βικτωριανού θεσμού».

Το ζευγάρι, το οποίο είναι πλέον εγκατεστημένο στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, εξήγησε το γεγονός ότι αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια και αναχώρησε για τις ΗΠΑ επικαλούμενο τη συγκυρία μιας αφόρητης πίεσης από τα μέσα ενημέρωσης και έλλειψης υποστήριξης από τη βασιλική οικογένεια.

«Κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατόν» για να μείνουμε, δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι εξηγώντας πως είχε και ο ίδιος ψυχολογικές διαταραχές εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Ο Χάρι «απογοητευμένος» από τον πατέρα του

Μολονότι η Μέγκαν Μαρκλ κατήγγειλε μια «αληθινή εκστρατεία δυσφήμησης», πρόσεξε να μην επιτεθεί προσωπικά σε μέλη του στέμματος. Υποστήριξε απλώς ότι, αντίθετα απ’ ό,τι είχε αναφερθεί από το βρετανικό Τύπο, δεν ήταν αυτή που έκανε να κλάψει την Κέιτ, τη δούκισσα του Κέμπριτζ, σ’ ένα επεισόδιο που είχε συμβεί λίγο πριν από τον γάμο της, αλλά ότι είχε συμβεί το αντίθετο. Διευκρίνισε πως η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη λίγο αργότερα.

Ο Χάρι προχώρησε περισσότερο, λέγοντας πως «απογοητεύθηκε αληθινά» από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο, όταν είχε περάσει μια δύσκολη περίοδο. «Θα χρειαστεί δουλειά» για να βελτιωθεί η σχέση τους, «όμως ταυτόχρονα πάντα θα τον αγαπάω».

Αντίθετα ο Χάρι έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας Ελισάβετ. «Η γιαγιά μου κι εγώ έχουμε πολύ καλή σχέση και συνεννοούμαστε», είπε. «Και τρέφω βαθύ σεβασμό γι’ αυτήν».

Πριν από τη μετάδοση αυτής της συνέντευξης σοκ, η μοναρχία είχε αποφασίσει να την αντιμετωπίσει προσφέροντας κατά τους ετήσιους εορτασμούς της Κοινοπολιτείας, μερικές ώρες πριν από την παρέμβαση των Σάσεξ την εικόνα μιας ενωμένης οικογένειας.

Με την ευκαιρία αυτή, η βασίλισσα υπογράμμισε τη σημασία της «ανιδιοτελούς αυταπάρνησης και της αίσθησης του καθήκοντος» και ορισμένοι είδαν στη δήλωσή της αυτή μια μομφή που απευθυνόταν στο πριγκιπικό ζεύγος.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, οι οποίοι αποκάλυψαν πως είχαν παντρευτεί τρεις ημέρες νωρίτερα από την πολυδιαφημισμένη επίσημη τελετή, έχουν δημιουργήσει στην Καλιφόρνια ένα ίδρυμα, το Archewell, και έχουν υπογράψει επικερδείς συμπράξεις με τις πλατφόρμες Netflix και Spotify.

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Ektakti Epikairotita 0

Ξύλο στη Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Εικόνες)

Στις ίδιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Φλώρου…

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»