Newsroom

Newsroom

Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη Super League των ελίτ

Ποιοι σύλλογοι συμμετέχουν στο εγχείρημα - Με αποβολή των ομάδων και των παικτών τους από όλες τις διοργανώσεις απειλεί η UEFA

fs offside

Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποτελεί η κίνηση 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα, μία “λίγκα της ελίτ” που θυμίζει την μπασκετική Ευρωλίγκα, ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με την UEFA, αλλά και με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών τους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι 12 ομάδες που έχουν συμφωνήσει για τη δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης, ονόματι European Super League, η οποία θα διοικείται από τα ιδρυτικά μέλη της και τα παιχνίδια της οποίας θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, ενώ ακόμα τρεις ομάδες αναμένεται να ενταχθούν σε αυτήν πριν την έναρξη της πρώτης σεζόν, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει “το συντομότερο δυνατό”.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα 12 ιδρυτικά μέλη της Super League αναφέρουν μεταξαύ άλλων: “Ο σχηματισμός της Super League έρχεται σε έναν καιρό που η πανδημία επιτάχυνε την αστάθεια στο υπάρχουν οικονομικό ποδοσφαιρικό μοντέλο της Ευρώπης. Επιπροσθέτως, για αρκετά χρόνια, τα ιδρυτικά μέλη είχαν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα και την ένταση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων κάθε σεζόν, και της δημιουργίας ενός φορμάτ ώστε οι κορυφαίοι σύλλογοι και ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε μόνιμη βάση. Η πανδημία έδειξε ότι η στρατηγική και η εμπορική προσέγγιση απαιτούνται για να ενισχύσουν την αξία και να υποστηρίξουν για το καλό ολόκληρης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Τους πρόσφατους μήνες εκτεταμένοι διάλογοι έλαβαν χώρα στους μετόχους του ποδοσφαίρου, σχετικά με το μελλοντικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τα ιδρυτικά μέλη πιστεύουν ότι οι λύσεις που προτάθηκαν σε αυτές τις συζητήσεις δεν λύνουν τα θεμελιώδη ζητήματα, μεταξύ των οποίων την ανάγκη για περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και επιπρόσθετες οικονομικές πηγές για όλη την ποδοσφαιρική πυραμίδα”.

Η αντίδραση της UEFA

Από την πλευρά της, η UEFA σε κοινή της ανακοίνωση με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ισπανία και της Ιταλίας κάνει λόγο για “ένα κυνικό σχέδιο, το οποίο εδράζεται στα ίδια συμφέροντα λίγω συλλόγων, σε μία εποχή που η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ”.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται επίσης ότι, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο της Super League, στους εμπλεκόμενους συλλόγους θα απαγορευθεί να παίζουν σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο, και στους παίκτες τους δεν θα επιτρέπεται να εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες.

“Θα εξετάσουμε όλα τα διαθέσιμα σε εμάς μέτρα, σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά, με σκοπό να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί. Το ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανοιχτές διοργανώσεις και αθλητική αξία. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά”, διαμηνύει η UEFA.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…