Βόμβα σε αυτοκίνητο διαιτητή – εξετάζονται τα αίτια της επίθεσης

Νέο «χτύπημα» στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου, έξω από την οικία του στο Ζύγι.

NewsRoom 27/09/2016 | 11:33

Σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, στο αυτοκίνητο προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό του μέρος, ενώ περαιτέρω εξετάσεις θα διενεργηθούν σήμερα Τρίτη. Τα αίτια της έκρηξης ίσως να σχετίζονται με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που ίσως έλαβε σε αγώνες.

Η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζει τη λύπη της για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του διαιτητή. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟΠ, τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνία.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της προς την οικογένεια του Γιώργου Νικολάου και καλεί την αστυνομία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης. Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν Κύπριοι διαιτητές έχουν γίνει στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.