Βόμβα Πλεύρη: Ανεμβολίαστοι ΟΛΟΙ όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση – Επεκτείνεται σε όλες τις ηλικίες το μέτρο των 60άρηδων (video)

Παράθυρο ακόμη και για «άλλης μορφής υποχρεωτικότητα» σε μικρότερες ηλικίες 

5472207

Βόμβα έριξε ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης στο τέλος της συνέντευξής του στον ΣΚΑΙ, όπου δήλωσε ότι έχει «κλειδώσει» το μέτρο της λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες μετά το πέρας του επταμήνου από την τελευταία δόση. Πρόκειται για το μέτρο που επιβλήθηκε αρχικά για τους πολίτες άνω των 60, το οποίο πρόκειται να επεκταθεί για όλο τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

«Αυτό που έχει κλειδώσει είναι ότι το πιστοποιητικό των επτά μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες. Αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση, ανεξαρτήτως ηλικίας -αυτή τη στιγμή ισχύει μόνο για τους άνω των 60- στο επτάμηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος. 

Από κει και ύστερα αν θα υπάρξει άλλης μορφής υποχρεωτικότητα με μείωση του ηλικιακού κριτηρίου, είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί.

Αυτό που ισχύει για τους άνω των 60 ότι μετά τους επτά μήνες δεν ισχύει το πιστοποιητικό, θα μεταφερθεί σε όλους. Από 18 και πάνω. Αν έχουμε επτάμηνο και δεν έχει γίνει η επαναληπτική δόση θα λήγει το πιστοποιητικό. Αυτό θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…