Newsroom

Newsroom

«Βόμβα» από τον Σλοβένο Πρωθυπουργό: «Αν πέσει το Κίεβο επόμενος στόχος του Πούτιν τα κράτη της Βαλτικής»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα επέμεινε στην ανάγκη λήψης «γρήγορων και θαρραλέων αποφάσεων» για να μην εισβάλει ο Πούτιν στα κράτη της Βαλτικής 

AP21350305874167

Έντονες ανησυχίες εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα προειδοποιώντας για ένα «φαινόμενο ντόμινο», και ότι στην περίπτωση που πέσει το Κίεβο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι τα κράτη της Βαλτικής.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο EURACTIV ο Γιάνεζ Γιάνσα είπε: «είμαι 100% πεπεισμένος ότι εάν η Ρωσία δεν σταματήσει στην Ουκρανία και πέσει το Κίεβο, τότε ο επόμενος στόχος είναι η Μολδαβία, η Γεωργία, τότε θα προκληθούν προβλήματα στα Δυτικά Βαλκάνια, τότε τα κράτη της Βαλτικής είναι ο επόμενος στόχος».

Παράλληλα, ο Γιάνεζ Γιάνσα προέτρεψε την Ευρώπη: «να μάθει κάτι από την ιστορία της», μέσω αναφοράς στην πολιτική κατευνασμού που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Δεν υπάρχει τέτοια φόρμουλα για να δουλέψουμε με ανθρώπους που σκέφτονται όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν, πρέπει να τους σταματήσουμε στην αρχή».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας φάνηκε να επιμένει σε σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία, λέγοντας ότι η: «Η Ρωσία δεν είναι Γιουγκοσλαβία, η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη, αλλά βλέπουμε μερικές πολύ περίεργες ομοιότητες μεταξύ του κ. Πούτιν και του κ. Μιλόσεβιτς», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτό θα περιλαμβάνει «τις ίδιες παράλογες κινήσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με τα σχέδια». .

Τέλος, επιμένοντας στην ανάγκη λήψης «γρήγορων και θαρραλέων αποφάσεων», ο Γιάνεζ Γιάνσα, κατέληξε λέγοντας ότι: «Όλοι πρέπει να αποφασίσουν». Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι:  «Είναι κάτι παρόμοιο όταν η ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε στην Πολωνία και δεν νομίζω ότι πρέπει να κινδυνεύουμε να αποτύχουμε όπως απέτυχε η Δύση εκείνη τη στιγμή».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…