Newsroom

Newsroom

Βόμβα από τον Πάπα: «Το ΝΑΤΟ ίσως διευκόλυνε την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία»

Tο «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ στην «πόρτα» της Ρωσίας μπορεί να οδήγησε στην εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, εκτιμά ο Πάπας Φραγκίσκος

5448326

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Φραγκίσκος μίλησε ανοιχτά για την της Ρωσίας στη γειτονική της Ουκρανία λέγοντας ότι, ενώ μπορεί να μην φτάσει στο σημείο να πει ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ σε κοντινές χώρες «προκάλεσε» τη Μόσχα, «ίσως διευκόλυνε» την εισβολή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι το «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ στην “πόρτα” της Ρωσίας μπορεί να οδήγησε στην εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία — ενώ ανέφερε ότι προσφέρθηκε να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα.

Ο Φραγκίσκος καταδίκασε επίσης τη «βαρβαρότητα» του πολέμου και τη συνέκρινε με τον εμφύλιο πόλεμο της Ρουάντα τη δεκαετία του 1990, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη γενοκτονία της μειονότητας των Τούτσι.

Αναφορικά επίσης με το ζήτημα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, η απάντηση του Πάπα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς εκφράζει τις αμφιβολίες του επί του θέματος. «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, ζω πολύ μακριά, δεν ξέρω αν είναι το σωστό να προμηθεύουμε τους Ουκρανούς μαχητές», προσπαθεί να το εξηγήσει.

«Αυτό που φαίνεται αδιαμφισβήτητο είναι ότι σε αυτή τη χώρα και οι δύο πλευρές δοκιμάζουν νέα όπλα. Οι Ρώσοι μόλις ανακάλυψαν ότι τα τανκς είναι άχρηστα και μπορεί να αναπτύσσουν νέα όπλα. Οι πόλεμοι γίνονται και για αυτόν τον λόγο: για να δοκιμάσετε τα οπλοστάσια σας. Αυτό συνέβη στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η παραγωγή και η πώληση όπλων είναι ντροπή, αλλά λίγοι είναι αρκετά τολμηροί για να αντισταθούν.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…