«Βόμβα» από την ΕΣΤΙΑ: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εμφάνιση του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή

Το ρεπορτάζ-κόλαφος αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο Ουκρανός πρόεδρος καταχράστηκε την «φιλοξενία» που του παρείχαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει ένα απίστευτο φιλοναζιστικό «ξέπλυμα», με τη συνδρομή της κυβέρνησης.

My project 2

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση και η Βουλή είχαν παραλάβει από πριν τα βίντεο με τους δυο νεοναζί του Τάγματος Αζόφ και επομένως γνώριζαν το περιεχόμενό τους προχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα «Εστία», εκθέτοντας έτσι – για να μην πούμε «ξεμπροστιάζοντας» – την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, με σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (10/04) η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που ανήκει παραδοσιακά στο συντηρητικό χώρο και στη ΝΔ, διαψεύδει τον πρόεδρο της Βουλής και το Μαξίμου, που είχαν ισχυριστεί πως το βίντεο έφτασε στη Βουλή λίγα λεπτά πριν την προβολή.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την ύπαρξη ναζιστών του Αζόφ στο επίμαχο βίντεο, άλλα δεν το «έκοψε» για να μην ακυρωθεί η ομιλία Ζελένσκι.

«Οι κασέτες που έπαιξαν στη Βουλή με τους δύο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία και από εκεί κατέληξαν σε εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου… κοινώς το Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών. Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης ζελένσκι ή να τις αφήσουν να παίξουν… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΣΤΙΑ.

Επί της ουσίας, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, ο Ουκρανός πρόεδρος καταχράστηκε την «φιλοξενία» που του παρείχαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει ένα απίστευτο φιλοναζιστικό «ξέπλυμα».

Τασούλας για μήνυμα μέλους του Αζόφ: «Δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμβουμε, ούτε χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βίντεο»

Υπενθυμίζεται ότι επιμένοντας ότι θα πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα, αυτή του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «ενός πολιορκούμενου ηγέτη μιας χώρας που σφαγιάζεται», ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας είχε τοποθετηθεί πάνω στο επίμαχο ζήτημα της εμφάνισης μαχητή του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή ως εξής:

«Προφανώς θα μπορούσε να μην είχε συμπεριληφθεί» είχε πει μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Ζελένσκι έμαθε και ο ίδιος και η Βουλή ότι θα συμπεριλαμβανόταν ένα βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς μαχητές που θα περιέγραφαν τις κακουχίες που περνάνε στη Μαριούπολη.

«Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξουμε προκαταβολικά ή καθοδόν αυτά που ήθελε να πει ο κ. Ζελένσκι. Δεν υπήρχε περίπτωση εμείς να παρέμβουμε, ούτε υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βίντεο.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει αυτό να μας απαγκιστρώσει από τη μεγάλη εικόνα η οποία είναι διαφορετική, και είναι η ιστορική απόφαση της χώρας μας να στηρίξει μια χώρα που αντιδρά και αντιστέκεται».

Μάλιστα σε ερώτηση που είχε τεθεί για το αν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση δυσαρέσκειας για το βίντεο με τους δύο μαχητές, ο πρόεδρος της Βουλής είχε απαντήσει πως δεν προτίθεται να το κάνει. «Δεν θα συμβάλω στο να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα. Δεν πρέπει να την αλλοιώσουμε και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας» είπε μεταξύ άλλων

«Είναι άδικο και ανάξιο να υπονομεύσουμε το βασικό μήνυμα που είναι ότι ένας πολιορκούμενος ιστορικός ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται και δεινοπαθεί, ήρθε να εκφράσει τον πόνο του και να ζητήσει βοήθεια και συμπαράσταση».

«Δεν θα συμβάλω στο να αλλοιωθεί η μεγάλη εικόνα»

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τον σάλο που προκάλεσε η εμφάνιση μέλους του Τάγματος του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο της, ομιλίας Ζελένσκι, επέμεινε στην μεγάλη εικόνα. 

«Δεν θα συμβάλω στο να αλλοιωθεί η μεγάλη εικόνα, ότι ένας πολιορκούμενος ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται, ζήτησε συμπαράσταση και εμείς του την προσφέραμε.

»Εξήγησα ότι όλη ιστορία έχει να κάνει με τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι ένας ηγέτης μιας χώρας που δέχεται τρομερή επίθεση, με τεράστιο ανθρώπινο κόστος μίλησε στην ελληνική Βουλή, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Ελλάδος και ζήτησε τη συμπαράσταση της και εμείς του την προσφέραμε.

«Ο κ. Ζελένσκι, αναγνώρισε τον αγώνα τής ομογένειας και χρησιμοποίησε δικές μας λέξεις, ελευθερία ή θάνατος».

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι, μέσω της ελληνικής Βουλής, μια χώρα μαρτυρική από τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας, ζήτησε την αλληλεγγύη μας, εξέφρασε το πρόβλημα της και το διεθνοποίησε περαιτέρω. Αυτό είναι το σημαντικό και δικαιώνει την πρωτοβουλία που πήραμε ως χώρα να την βοηθήσουμε.

«Αν αυτό θέλουμε να το υπονομεύσουμε, να το αμαυρώσουμε και να το στιγματίσουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε τη μεγάλη εικόνα σε αυτή την αχρείαστη παρέμβαση που έγινε. Απλά δεν είναι αυτό η μεγάλη εικόνα».

Δεν μπορεί, ασφαλώς, να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι η αποκάλυψη έρχεται από την «Εστία», μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα που διατηρεί στενές διασυνδέσεις με την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.

Θεσσαλονίκη: 62χρονος καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις στην ανήλικη κόρη των γειτόνων – Πώς τον ανακάλυψαν

βιασμός 1

Θεσσαλονίκη: 62χρονος καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις στην ανήλικη κόρη των γειτόνων – Πώς τον ανακάλυψαν

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2019, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν οι γονείς της (τότε) 9χρονης παθούσας…

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

rebecca manning kwWf06ahSrU unsplash

Δεν είναι τρολ: Το υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά στις γυναίκες «κύπελλα περιόδου» λόγω ακρίβειας

Η κ. Θρασκιά επισημαίνει πως «οι γυναίκες και ιδίως τα νέα κορίτσια που βρίσκονται στη…

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

kairos 1

Καιρός: Έρχεται η «Δωροθέα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στη χώρα μας

Από ό,τι φαίνεται θα υπάρξει ξανά επιδείνωση του καιρού