«Βόμβα» από την ΕΣΤΙΑ: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εμφάνιση του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή

Το ρεπορτάζ-κόλαφος αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο Ουκρανός πρόεδρος καταχράστηκε την «φιλοξενία» που του παρείχαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει ένα απίστευτο φιλοναζιστικό «ξέπλυμα», με τη συνδρομή της κυβέρνησης.

My project 2

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση και η Βουλή είχαν παραλάβει από πριν τα βίντεο με τους δυο νεοναζί του Τάγματος Αζόφ και επομένως γνώριζαν το περιεχόμενό τους προχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα «Εστία», εκθέτοντας έτσι – για να μην πούμε «ξεμπροστιάζοντας» – την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, με σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή (10/04) η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που ανήκει παραδοσιακά στο συντηρητικό χώρο και στη ΝΔ, διαψεύδει τον πρόεδρο της Βουλής και το Μαξίμου, που είχαν ισχυριστεί πως το βίντεο έφτασε στη Βουλή λίγα λεπτά πριν την προβολή.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την ύπαρξη ναζιστών του Αζόφ στο επίμαχο βίντεο, άλλα δεν το «έκοψε» για να μην ακυρωθεί η ομιλία Ζελένσκι.

«Οι κασέτες που έπαιξαν στη Βουλή με τους δύο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία και από εκεί κατέληξαν σε εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου… κοινώς το Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών. Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης ζελένσκι ή να τις αφήσουν να παίξουν… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η ΕΣΤΙΑ.

Επί της ουσίας, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, ο Ουκρανός πρόεδρος καταχράστηκε την «φιλοξενία» που του παρείχαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει ένα απίστευτο φιλοναζιστικό «ξέπλυμα».

Τασούλας για μήνυμα μέλους του Αζόφ: «Δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμβουμε, ούτε χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βίντεο»

Υπενθυμίζεται ότι επιμένοντας ότι θα πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη εικόνα, αυτή του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «ενός πολιορκούμενου ηγέτη μιας χώρας που σφαγιάζεται», ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας είχε τοποθετηθεί πάνω στο επίμαχο ζήτημα της εμφάνισης μαχητή του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή ως εξής:

«Προφανώς θα μπορούσε να μην είχε συμπεριληφθεί» είχε πει μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Ζελένσκι έμαθε και ο ίδιος και η Βουλή ότι θα συμπεριλαμβανόταν ένα βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς μαχητές που θα περιέγραφαν τις κακουχίες που περνάνε στη Μαριούπολη.

«Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξουμε προκαταβολικά ή καθοδόν αυτά που ήθελε να πει ο κ. Ζελένσκι. Δεν υπήρχε περίπτωση εμείς να παρέμβουμε, ούτε υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βίντεο.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει αυτό να μας απαγκιστρώσει από τη μεγάλη εικόνα η οποία είναι διαφορετική, και είναι η ιστορική απόφαση της χώρας μας να στηρίξει μια χώρα που αντιδρά και αντιστέκεται».

Μάλιστα σε ερώτηση που είχε τεθεί για το αν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση δυσαρέσκειας για το βίντεο με τους δύο μαχητές, ο πρόεδρος της Βουλής είχε απαντήσει πως δεν προτίθεται να το κάνει. «Δεν θα συμβάλω στο να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα. Δεν πρέπει να την αλλοιώσουμε και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας» είπε μεταξύ άλλων

«Είναι άδικο και ανάξιο να υπονομεύσουμε το βασικό μήνυμα που είναι ότι ένας πολιορκούμενος ιστορικός ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται και δεινοπαθεί, ήρθε να εκφράσει τον πόνο του και να ζητήσει βοήθεια και συμπαράσταση».

«Δεν θα συμβάλω στο να αλλοιωθεί η μεγάλη εικόνα»

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τον σάλο που προκάλεσε η εμφάνιση μέλους του Τάγματος του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο της, ομιλίας Ζελένσκι, επέμεινε στην μεγάλη εικόνα. 

«Δεν θα συμβάλω στο να αλλοιωθεί η μεγάλη εικόνα, ότι ένας πολιορκούμενος ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται, ζήτησε συμπαράσταση και εμείς του την προσφέραμε.

»Εξήγησα ότι όλη ιστορία έχει να κάνει με τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι ένας ηγέτης μιας χώρας που δέχεται τρομερή επίθεση, με τεράστιο ανθρώπινο κόστος μίλησε στην ελληνική Βουλή, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Ελλάδος και ζήτησε τη συμπαράσταση της και εμείς του την προσφέραμε.

«Ο κ. Ζελένσκι, αναγνώρισε τον αγώνα τής ομογένειας και χρησιμοποίησε δικές μας λέξεις, ελευθερία ή θάνατος».

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι, μέσω της ελληνικής Βουλής, μια χώρα μαρτυρική από τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας, ζήτησε την αλληλεγγύη μας, εξέφρασε το πρόβλημα της και το διεθνοποίησε περαιτέρω. Αυτό είναι το σημαντικό και δικαιώνει την πρωτοβουλία που πήραμε ως χώρα να την βοηθήσουμε.

«Αν αυτό θέλουμε να το υπονομεύσουμε, να το αμαυρώσουμε και να το στιγματίσουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε τη μεγάλη εικόνα σε αυτή την αχρείαστη παρέμβαση που έγινε. Απλά δεν είναι αυτό η μεγάλη εικόνα».

Δεν μπορεί, ασφαλώς, να μείνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι η αποκάλυψη έρχεται από την «Εστία», μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα που διατηρεί στενές διασυνδέσεις με την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…