Βόλος: Νέες μαρτυρίες-σοκ για το challenge εφήβων - Πετάγονται στις ρόδες αυτοκινήτων και τρομοκρατούν τους οδηγούς

Οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στο φονικό challenge συνελήφθησαν και παραπεμφθήκαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

NewsRoom 17/05/2022 | 15:19

Ο δάσκαλος οδήγησης Βασίλης Καλλίας, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για το επικίνδυνο «παιχνίδι τρόμου» ανηλίκων στις γειτονιές του Βόλου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, παρέες ανήλικων πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα συμμετέχοντας σε ένα νέο challenge.

Ο κ. Καλλίας περιέγραψε τις συνήθειες, αφηγούμενος ενδεικτικά το περιστατικό δύο παιδιών που είδε στην οδό Ανθίμου Γαζή στο Βόλο, τα οποία λικνίζονταν στην άκρη ενός πεζοδρομίου, και όταν τον είδαν να πλησιάζει με το δίκυκλό του έπεσαν μπροστά του, με τον ίδιο να φρενάρει για να μην πέσει πάνω τους. «Αν δεν άφηνα το φρένο να κάνω ελιγμό προς τα δεξιά θα είχε γίνει ατύχημα», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, παρέες ανήλικων πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα συμμετέχοντας σε ένα νέο challenge: Πρόκειται για ένα «επικίνδυνο εγχείρημα» ανηλίκων που θέλουν να ανεβάσουν επικίνδυνες ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβληθούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Καλλίας, υπήρχε και τρίτο παιδί στην άλλη πλευρά του δρόμου για να βιντεοσκοπήσει με το κινητό του το εγχείρημα.

Περιστατικά σαν κι αυτό επαναλαμβάνονται στην πόλη, φέρνοντας άλλο ένα παράδειγμα παιδιού που είχε ξαπλώσει στη μέση του δρόμου.

Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό, στα παιδιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στην ασφάλεια της κοινωνίας στους δρόμους.

Οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στο φονικό challenge συνελήφθησαν και παραπεμφθήκαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.