Newsroom

Newsroom

Βολές Σκουρλέτη κατά Σόιμπλε – Πυρά και κατά ΝΔ: Ο δολοφόνος γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος δύο φορές

Με αφορμή το αίτημα του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της επίμαχης τροπολογίας για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους στην οποία ο ESM αντέδρασε, ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή.

570cc3711dc5242e788b46d7

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφκγανγκ Σόιμπλε και στους εκπροσώπους των θεσμών κατηγορώντας τους ότι «παίζουν πολιτικά παιχνίδια».

Παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε Δημοκρατίας να διανείμει την υπέρβαση του πλεονάσματος στους κοινωνικά αδύναμους.

Στην συνέχεια ζήτησε από την ΝΔ να αφήσει τις «ουδέτερες» στάσεις και να πάρει ξεκάθαρη εθνική θέση.

«Δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε τυχαία άλλη στιγμή, αλλά για μια στιγμή που ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί πρέπει να επιβεβαιώσουμε το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης και της χώρας να κάνει τα αυτονόητα. Τη δυνατότητα από το πλεόνασμα των θυσιών του λαού κατά προτεραιότητα να δοθεί στους κοινωνικά αδύναμους. Αυτό το δικαίωμα είναι δικαίωμα αυτονόητο για κάθε Δημοκρατία και δεν μπορεί να το αρνείται κανείς. Οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Κι απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική πρόκληση πρέπει να πάρουν όλη την ευθύνη τους. Είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Πρέπει η Δημοκρατία σύσσωμη να στέκεται απέναντι σε αυτούς που παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Να απαντήσει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέλαβε ο εισηγητής του κόμματος, Μάριος Σαλμάς: «Η κυβέρνηση πρέπει να έχει μια διεθνή διπλωματία, να συζητάει με τους Θεσμού, να λύνει τα θέματα και μετά να έρχεται και μοιράζει κ το πλεόνασμα στους κοινωνικά αδύνατους. Κάθε φορά που εσείς δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους Θεσμούς γιατί ο κος Τσίπρας τους λέει από τη Νίσυρο ανόητους ζητάτε βοήθεια. Κάνετε λεονταρισμούς και ακροβατείτε σε επιπολαιότητα. Γιατί κάνετε ονομαστική; Γιατί θέλετε να μεταφέρετε εδώ το πρόβλημά σας και να πάρετε από εδώ υποτιθέμενη εξιλέωση και να πείτε να και τα άλλα κόμματα θέλουν. Έλεος με αυτό το λαϊκισμό».

Η «μομφή» του ίδιου βουλευτή της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι στηρίζει τους φτωχούς αφού «αφαίμαξε» τους συνταξιούχους στάθηκε αφορμή για τον Πάνο Σκουρλέτη να εξαπολύσει διμέτωπη οξύτατη επίθεση εναντίον του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και της ΝΔ: «Την ώρα που έχουμε πισώπλατες μαχαιριές εκ μέρους συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κύκλων κι εννοώ τον κο Σόιμπλε και του απαντάνε οι κύριοι Μοσκοβισί και Πιτέλα εσείς τι στάση έχετε; Μια αμήχανη στάση άκουσα που μπορώ να εξηγήσω λόγω της ιδεολογικής και πολιτικής σας συγγένειας με τον κο Σόιμπλε. Πείτε το να ξέρουν οι πολίτες τι πρεσβεύετε αλλιώς θα επιβεβαιώσετε ότι ο δολοφόνος γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος δύο φορές. Έχετε την ευκαιρία να ξεπλύνετε ένα μέρος των ευθυνών σας και να συμπαραταχθείτε με το εθνικά αυτονόητο».

Εξίσου σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, χωρίς όμως να τολμήσει να ξεκαθαρίσει την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία η ΝΔ, τονίζοντας ότι: «Μέρισμα στους φτωχούς δίνεις όταν έχεις πραγματικό πλεόνασμα από παραγωγή πλούτου. Εσείς πήρατε από τις συντάξεις περισσότερα από αυτά που επιστρέφετε σήμερα. Δεν γίνεται με τρικ και τερτίπια να κάνετε πολιτική».

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.