Βολές Μπακογιάννη προς Μητσοτάκη: Ο Κουφοντίνας να παραμείνει δολοφόνος και όχι ήρωας

Ηχηρή διαφοροποίηση από τον Κώστα Μπακογιάννη που αφήνει αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς 

2487368

«Μην κάνεις ήρωα τον Κουφοντίνα», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίνων με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη στρατηγική και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, κάνοντας έκκληση «ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση».

Ο Κ. Μπακογιάννης τονίζει μάλιστα ότι «αρχή και τέλος είναι η Δημοκρατία. Το κράτος δικαίου. Οι θεσμοί, οι νόμοι, οι κανόνες που ισχύουν για όλους, δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Φυσικά ισχύουν και για έναν επαγγελματία κατά συρροήν δολοφόνο».

Χαρακτηριστικά επικαλείται και μια φράση του πατέρα του σημειώνοντας ότι «είχε γράψει ότι “το ήθος της πολιτικής είναι και πρακτικά γίνεται ήθος της κοινωνίας”», και συνεχίζει στο άρθρο του αναφέροντας ότι «ο δημόσιος λόγος παράγει αποτελέσματα. Έχει συνέπειες. Ενίοτε οδηγεί και στο αίμα. Το ζήσαμε πριν από 40 χρόνια όταν τα ψευδή και χυδαία πρωτοσέλιδα κάποιων βρήκαν τη θέση τους στις προκηρύξεις της “17 Νοέμβρη”.

Όπλισαν τα σαρανταπεντάρια. Ας μου επιτραπεί μια προσωπική έκκληση, με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία. Μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούν από έναν παράφρονα αυλητή του μίσους. Μην υπνοβατήσουμε προς τον βούρκο που μπορεί να μας καταπιεί.

Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση. Η ζωή του είναι δική του. Όμως οι ζωές δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, όλων μας και των παιδιών μας, είναι δικές μας», καταλήγει στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…