Βόλβη: Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα εάν οι μαθητές παραμείνουν στα σπίτια τους

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για όσα συμβαίνουν με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης ζητά ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

57ff56211dc524661b8b47f2

Στη Βόλβη γονείς εξακολουθούν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρώντας στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων σε απογευματινές τάξεις και σε ώρες που δεν έρχονται σε επαφή με τα παιδιά τους τους.

«Θα δούμε τι θα γίνει και την Πέμπτη και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος ο κ. Ανανιάδης, επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως «η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική με βάση τον νόμο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα, Πέμπτη, στο σχολείο πήγαν μόλις 32 μαθητές, σε σύνολο 130. Την Τρίτη είχαν πάει 13 και την Τετάρτη 25.

Ο κ. Ανανιάδης απέστειλε ήδη από χθες, Τετάρτη, στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία δεν ελήφθη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (αυτός δεν υφίσταται καθώς έχουν παραιτηθεί τα 4 από τα 7 μέλη του), αλλά από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή γονέων.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: Για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου, αλλά και για τα όσα ρητά προβλέπονται στον αντιρατσιστικό νόμο» τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…