Bloomberg: Πώς η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης μπορεί να μειώσει την ανεργία στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει εκτοξεύσει την ανεργία στην χώρα η οποία φτάνει στο 20% κάθε χρόνο μετά από το 2012. Ωστόσο, τώρα η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι καλλιεργητές μπορούν να βοηθήσουν στην μείωσή της.

5a65cc231dc52441658b46d2

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomeberg, η καλλιέργεια , η επεξεργασία και η εξαγωγή της ιατρικής κάνναβης στη χώρα και συγκεκριμένα στην Βέροια, στο εύφορο βόρειο τμήμα της χώρας, δείχνει πως η Ελλάδα βλέπει την κάνναβη ως πιθανή αναπτυσσόμενη βιομηχανία για τη χώρα.

Η νέα νομοθεσία που προβλέπει την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης θα μπορούσε να καταστήσει το σχέδιο πραγματικότητα το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζαφείρη, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Golden Greece Holdings, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της ομάδας 10 επενδυτών από χώρες όπως ο Καναδάς, το Καζακστάν, η Πολωνία και το Ισραήλ, η Βέροια θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας. Ο πρώτος γύρος επενδύσεων εκτιμάται σε 400 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το 80% των θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η καλλιέργεια, το εμπόριο και οι μεταφορές θα μπορούσαν να μεταφερθούν στους Έλληνες.

«Στην Ελλάδα, δεν εξετάζουμε την πιθανότητα να φέρουμε ανθρώπους από άλλες περιοχές που έχουν εμπειρία στην καλλιέργεια κάνναβης», δήλωσε ο Michael Blady, ένας από τους επενδυτές που εμπλέκονται στο έργο της Βέροιας. «Θα εκπαιδεύσουμε τόσους ανθρώπους όσο χρειαζόμαστε και θα ξεκινήσουμε εδώ την καλλιέργεια μας», είπε σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί ενθουσιώδης υποστηρικτής τέτοιου είδους επενδύσεων, σχολιάζει το δημοσίευμα, και πρόκειται να προτείνει νομοθεσία που θα επιτρέπει την καλλιέργειά της, ακόμα και στα τέλη αυτού του μήνα.

«Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του νέου νομικού πλαισίου για τη χρήση κάνναβης στην Ελλάδα» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Γεωργίας, Ευάγγελος Αποστόλου. Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να βοηθήσει οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…