Bloomberg: Οι επενδυτές περιμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

5954c5171dc524bd788b4766

«Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές φέτος, εμείς θα είμαστε ένας εκ των αγοραστών» δηλώνει ο Μαρκ Ντόουντινγκ, στέλεχος της BlueBay Asset Management, μιλώντας στο πρακτορείο ο οποίος είναι κάτοχος ελληνικών ομολόγων.

«Δημιουργήσαμε επίσης την άποψη ότι οι δανειστές θα δεσμευτούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αισθάνομαι σχετικά σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους » πρόσθεσε.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, η αλλαγή της στάσης των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι οι χαμηλότερες από το 2009.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στάσης έπαιξε και το γεγονός πως οι δανειστές της χώρας συμφώνησαν να εκταμιεύσουν τα 8,5 δισ. ευρώ.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο, όλα δείχνουν πως οι επενδυτές που διψούν για αποδόσεις θα καλοδεχθούν τους νέους ελληνικούς τίτλους, παρότι η χώρα δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η συμφωνία του Eurogroup, η προοπτική του QE, η ελάφρυνση του χρέους και το διεθνές περιβάλλον, μας προτρέπουν να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα» τονίζει από την πλευρά του, ο Μαρκ Νας, επικεφαλής της Old Mutual Global Investor.

Ο Μαρκ Νας, αγόρασε 15ετή ελληνικά ομόλογα μετά την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Μάιο.


Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…